Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ για τη νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές - «Πολιτικός σεισμός»

Τα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ για τη νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές - «Πολιτικός σεισμός»
Το περιοδικό Economist αναλύει την δημογραφική εικόνα των ψηφοφόρων, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους πάνω από 400.000 νέους ψηφοφόρους ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των δημοσκόπων

Οι εκλογές στην Ελλάδα απασχόλησαν τα Βρετανικά ΜΜΕ εκτενώς. Σχολιάζουν ότι οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισαν με γνώμονα το υψηλό κόστος ζωής και την οικονομία. Σε μια εκλογή όπου κυριαρχούσε η ανησυχία για την κρίση του κόστους ζωής, οι Έλληνες ξεχώρισαν την οικονομία, επικαλούμενοι αναμνήσεις από το δράμα του χρέους του έθνους πριν από μια δεκαετία και τιμωρώντας τη λιτότητα που επιβλήθηκε σε αντάλλαγμα για έκτακτα κεφάλαια για να κρατήσει τη χώρα όρθια διαπιστώνει η εφημερίδα Guardian.
Η ψηφοφορία της Κυριακής ήταν η πρώτη αφότου η ΕΕ και το ΔΝΤ, που ενορχήστρωσαν το μεγαλύτερο πρόγραμμα διάσωσης στην παγκόσμια οικονομική ιστορία για να αποτρέψουν μια ελληνική χρεοκοπία, έπαψαν να εποπτεύουν τα οικονομικά της χώρας. O Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εθνικές εκλογές, χαιρετίζοντας τη μεγάλη νίκη του κόμματός του ως «πολιτικό σεισμό» σχολιάζει το BBC.
Η Times εκτιμά ότι το αποτέλεσμα οφείλεται στις μεταρρυθμίσεις και τις ξένες επενδύσεις που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα πως η χώρα από πονοκέφαλος της Ευρώπης έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην ΕΕ. Παράλληλα σημειώνει πως ο κ. Μητσοτάκης έχει κερδίσει τα εύσημα της Δύσης για τις προσπάθειες που έκανε να κατευνάσει τις εντάσεις και να «αποφύγει τον πόλεμο» με την Τουρκία.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το αποτέλεσμα δείχνει ότι οι Έλληνες έδωσαν στο κόμμα του εντολή για τετραετή κυβέρνηση. Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα πέτυχε μια συντριπτική νίκη στις εθνικές εκλογές την Κυριακή, έδειξαν τα επίσημα αποτελέσματα επισημαίνει το Reuters.
Το περιοδικό Economist αναλύει την δημογραφική εικόνα των ψηφοφόρων, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τους πάνω από 400.000 νέους ψηφοφόρους ηλικίας μεταξύ 16 και 21 ετών, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των δημοσκόπων. Ενώ η ΝΔ που παραδοσιακά έχει σαφή απήχηση στους ηλικιωμένους ψηφοφόρους εξακολουθεί να έχει την ισχυρή τους στήριξη. 
Daily Telegraph χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «εκπληκτικό μπουστάρισμα» για τον κ. Μητσοτάκη και «καταστροφή» για τον κ. Τσίπρα.
Οι εκλογές ήταν ένα δυνητικά απειλητικό πλήγμα για τον Τσίπρα σχολιάζει η Financial Times.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης