Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους - Η κοινωνία απαιτεί κάθαρση

Γεραπετρίτης για Τέμπη: Οι ευθύνες θα αποδοθούν μέχρι τέλους - Η κοινωνία απαιτεί κάθαρση
"Η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση για συνεργασία με την Ελληνική Λύση ή άλλα μικρότερα κόμματα", είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Γεραπετρίτης
«Το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι ένα αμερόληπτο πόρισμα, δεν έγινε για συγκάλυψη ευθυνών. Είναι πολύ αντικειμενικό. Καταγράφει μια πραγματικότητα που είναι πολύ συγκεκριμένη. Αναφέρεται σε λάθη που έκαναν άνθρωποι που σχετίζονται με την διαχείριση του σιδηρόδρομου, αλλά και προβλήματα διαχρονικά που έχουν να κάνουν και με την λανθασμένη εκπαίδευση. Κάνει αναφορά και σε ορισμένες προτάσεις, καθώς πέρα από την αναγνώριση των αιτίων του δυστυχήματος, πρέπει να είναι χρήσιμο κάθε πόρισμα. Με το πόρισμα αυτό δικαιώνεται η επιλογή και η δέσμευση μας ότι η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γ. Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.
Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «η ελληνική κοινωνία απαιτεί κάθαρση» και επέμεινε ότι το 230 σελίδων πόρισμα δεν στοχεύει επ' ουδενί να συσκοτίσει τις συνθήκες και τις ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Περί εκλογών

Αναφορικά με τις εκλογές και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών , ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως «η δική μας θέση είναι πολύ ξεκάθαρη, η απλή αναλογική αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας, εμείς θέλουμε μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, ως αποτύπωση μίας ισχυρής Ελλάδος».
Ερωτηθείς για την πιθανότητα και τρίτων εκλογών, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα βάλει τη χώρα στη μέγγενη κινδύνων.
Σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας», απάντησε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει κατεβάσει τα ρολά, με τις αναφορές του σε τρίτα πρόσωπα, σε μια στάση που δεν συνάδει με τον κοινοβουλευτισμό».
«Φαιδρότητες οι αναφορές ότι έγινε συνάντηση με βουλευτές της Ελληνικής Λύσης. Η ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση για συνεργασία με την Ελληνική Λύση ή άλλα μικρότερα κόμματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.
Τέλος, για την προοπτική διενέργειας τηλεμαχίας, ο κ. Γεραπετρίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι μόνο μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα, λέγοντας ότι «πολιτικός διάλογος μπορεί να γίνει με όλα τα κόμματα. Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που από το 2009, που ήταν μικρότερο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε ότι είναι αντιδημοκρατικό να μην συμμετέχουν τα μικρότερα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνεργασιών, αλλά δεν θέλει διάλογο με τα μικρότερα κόμματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης