Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ελλάδα φτάνουν οι πρώτοι 17 Έλληνες από το Σουδάν - Σε εξέλιξη δεύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού για τραυματία

Στην Ελλάδα φτάνουν οι πρώτοι 17 Έλληνες από το Σουδάν - Σε εξέλιξη δεύτερη επιχείρηση  επαναπατρισμού για τραυματία
Αναμένεται η άφιξη 17 ατόμων από το Σουδάν στην Ελευσίνα
Aεροσκάφος C-27 από την Ασουάν της Αιγύπτου με τους πρώτους 17 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από το Σουδάν, αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας περί τις 10:20, ενώ αντίστοιχα, άλλο αεροσκάφος ίδιου τύπου απογειώθηκε από την Ελευσίνα με προορισμό την Ασουάν.
Από το Τζιμπουτί αναχωρήσαν στις 23:30 τοπική ώρα τη Δευτέρα 24/4 , 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας – χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο – προς το Ασουάν της Αιγύπτου και πλέον, αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30 την Τρίτη 25/4.
Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιά, προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί τη Δευτέρα 24/4 και (τοπική) ώρα 21:00, όπου τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί, Mahamoud Ali Youssouf, η Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί, Sylvie Tabesse και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία,Άννα Φάρου.
Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τη Κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.

Σε εξέλιξη δεύτερη επιχείρηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται, με εντολή της κυβέρνησης, δεύτερη αποστολή επαναπατρισμού με ναυλωμένη πολιτική πτήση (Lifeline) διασωληνωμένου Έλληνα τραυματία, ο οποίος χειρουργήθηκε στις 24/4 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο.
Η κατάσταση του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή και θα πρέπει να χειρουργηθεί πάλι εντός 48 ωρών.
Στο αεροσκάφος θα επιβιβασθεί και ο γιος του τραυματία.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς, σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, παραμένει στο Ασουάν για συντονισμό και παρακολούθηση της επιχείρησης επαναπατρισμού των υπόλοιπων Ελλήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης