Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πρώτη συνάντηση Γεραπετρίτη με σιδηροδρομικούς - Λήγει την απεργία ο ΟΣΕ, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train

Η πρώτη συνάντηση Γεραπετρίτη με σιδηροδρομικούς - Λήγει την απεργία ο ΟΣΕ, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Hellenic Train
Η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για επανέναρξη των δρομολογίων στις εμπορικές αμαξοστοιχίες
Σχετικά Άρθρα
Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στην Hellenic Train (μηχανοδηγοί, συνοδοί αμαξοστοιχιών κ.λπ.), οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Κατά συνέπεια, τα δρομολόγια δεν θα επανεκκινήσουν.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ όμως επανέρχονται στην εργασία με το σκεπτικό ότι όσο περνά ο καιρός και δεν κινούνται τρένα, το ερημωμένο δίκτυο απειλείται από βανδαλισμούς και κλοπές μετάλλων.

Η πρώτη συνάντηση με Γεραπετρίτη

Σιδηροδρομικοί και Γιώργος Γεραπτρίτης, ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο Υποδομών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, είχαν χθες (9/3/2023) την πρώτη τους συνάντηση. Βασικό θέμα ήταν η επανέναρξη των δρομολογίων που διακόπηκαν μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών επεσήμανε στους εργαζόμενους ότι δέχεται πιέσεις προς δύο κατευθύνσεις. Ειδικότερα, από τη μία πλευρά είναι εκείνοι που λένε να μην ανοίξει καθόλου ο σιδηρόδρομος εάν δεν λυθούν όλα τα θέματα που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες, ενώ από την άλλη βρίσκονται οι επιχειρήσεις που θέλουν να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους. Οι επιχειρήσεις φέρονται να διαμαρτύρονται και να απειλούν πως θα αναζητήσουν άλλες οδούς μεταφοράς (φορτηγά, πλοία).
Για την άμεση κινητοποίηση δρομολογίων πιέζει η Hellenic Train, προκειμένου να αποφύγει την ενεργοποίηση ρητρών από τις συμβάσεις με μεγάλους πελάτες. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας σημαντικός αριθμός κοντέινερ περιμένει στην Βόρεια Ελλάδα για να μετακινηθεί σε άλλες χώρες καθώς τα εμπορεύματα παραμένουν καθηλωμένα μία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης