Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαηλίδου: Νέα τεχνολογικά εργαλεία για βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας με αναπηρία - Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω

Μιχαηλίδου: Νέα τεχνολογικά εργαλεία για βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας με αναπηρία - Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω
«Ως Πολιτεία, με στοχευμένες παρεμβάσεις εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές του. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε», τόνισε η Δ. Μιχαηλίδου
«Αξιοποιούμε τα τεχνολογικά άλματα για να διευκολύνουμε και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Πλέον έχουμε στην διάθεσή μας περισσότερα εργαλεία και περισσότερους μηχανισμούς που μας βοηθούν να υλοποιήσουμε ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα το έργο μας», ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ημερίδα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός».
Η κα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις δυνατότητες της τεχνολογίας, καθώς και στο κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός έκανε λόγο για:
-Την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας, πιστοποιεί την αναπηρία του κατόχου της και διασφαλίζει την πρόσβασή του σε υπηρεσίες και αγαθά που δικαιούται.
-Την καινοτόμα υπηρεσία “Relay”, που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία να πραγματοποιούν τηλε-βιντεοκλήσεις και να εξυπηρετούνται σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση, μέσω εξ αποστάσεως διερμηνείας.
-Το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και ηλικιωμένους. Το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε 2.400 τυφλούς ή κωφούς συμπολίτες μας και σε 3.000 ηλικιωμένους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου.
-Το πρόγραμμα της πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης που αφορά σε περισσότερα από 1.600 παιδιά ηλικίας μηδέν έως έξι ετών, που μπορεί να προβλέψει συμπεριφορές παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και τις προσωποποιημένες παρεμβάσεις που απαιτούνται.
-Το πρόγραμμα «Κυψέλη» το οποίο παρέχει πρώιμη ανίχνευση νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών σε παιδιά, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.
«Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι δυνατότητες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη. Η δική μας πολιτική ευθύνη είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να υλοποιήσουμε ακόμα καλύτερα το έργο μας: να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων μας. Κυρίως όμως εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Γι’ αυτό και αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στην προσπάθειά μας για την εδραίωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, όπου όλοι έχουν ισότιμα το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή», δήλωσε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
«Ως Πολιτεία, με στοχευμένες παρεμβάσεις εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουμε διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να μπορεί να αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητές του. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε Συνεχίζουμε. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», κατέληξε η κα Μιχαηλίδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης