Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας για Παππά: Ο Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή παράδοση, στήνει Ειδικά Δικαστήρια για πολιτικούς αντιπάλους

Τσίπρας για Παππά: Ο Μητσοτάκης, πιστός στην οικογενειακή παράδοση, στήνει Ειδικά Δικαστήρια για πολιτικούς αντιπάλους
Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την ενοχή του Νίκου Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου, που του έκρινε ένοχο για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «δειλία» και κάνει αναφορές στο... παρελθόν και στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ σχολιάζει ότι «η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».
Πάντως, παρουσιάζει ενδιαφέρον ότι ο κ. Τσίπρας στη δήλωση του δεν κάνει... ειδική αναφορά στον Νίκο Παππά, απλά «φωτογραφίζει» την υπόθεση.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας αναφέρει στη δήλωση του: «Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.
Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός.
Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης