Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το market pass και για 1 στα 2 νοικοκυριά, το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το market pass και για 1 στα 2 νοικοκυριά, το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα
Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε ότι «η ακρίβεια στα τρόφιμα θεριεύει μήνα με το μήνα»
Σχετικά Άρθρα
Κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας άσκησε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή και την τελευταία έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία το εισόδημα για ένα στα δύο νοικοκυριά επαρκεί μόνο για 18 ημέρες τον μήνα.
«Η ετήσια έκθεση του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ που δημοσιεύθηκε σήμερα, δείχνει ότι για 1 στα 2 νοικοκυρά το εισόδημα τελειώνει στις 18 του μήνα. Ότι η κρίση των τελευταίων μηνών έχει οδηγήσει σε αύξηση στις εισοδηματικές ανισότητες. Και ότι περισσότεροι από 6 στους 10 πολίτες θεωρούν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν βοήθησαν καθόλου στην συγκράτηση των τιμών» επεσήμανε μιλώντας στο ATTICA TV και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το προεκλογικό market pass, την ώρα που η ακρίβεια στα τρόφιμα θεριεύει μήνα με το μήνα».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση «θα έπρεπε να έχουν γίνει τρία πράγματα: Στήριξη του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα και ΕΦΚ στα καύσιμα. Και κυρίως αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς. Να σπάσουν τα καρτέλ για να στηριχθεί και ο καταναλωτής και η μικρομεσαία επιχείρηση που βιώνει αθέμιτο ανταγωνισμό».
«Όσα επιδόματα και να δώσει, η ΝΔ θα τις χάσει τις εκλογές. Γιατί ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και οι λύσεις δεν έρχονται με απόπειρες εξαγοράς της ψήφου», τόνισε ο ίδιος.

Προστασία α' κατοικίας

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στους πλειστηριασμούς τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κινδυνεύουν να χαθούν 700.000 ακίνητα - κατοικίες, επαγγελματικές εστίες και αγροτικές γαίες. Πρόκειται για μια βίαιη μεταβίβαση της περιουσίας των πολιτών, προς όφελος των τραπεζών και των funds».
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε το πλαίσιο προστασίας που ίσχυε από το 2010 με τον νόμο Κατσέλη. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε ούτε ένας πλειστηριασμός πρώτης λαϊκής κατοικίας», ενώ πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε ότι θα φέρουμε ένα νέο πλαίσιο με προστασία της πρώτης κατοικίας και δυνατότητα για τους δανειολήπτες να διεκδικήσουν δικαστικά ικανοποιητική λύση ρύθμισης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης