Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για την αποχή ΣΥΡΙΖΑ – Πυρ ομαδόν στην αξιωματική αντιπολίτευση

Σκληρή κόντρα στη Βουλή για την αποχή ΣΥΡΙΖΑ – Πυρ ομαδόν στην αξιωματική αντιπολίτευση
Επίθεση από τα όλα τα κόμματα δέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή κόντρα πυροδότησε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.
Η απόφαση αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «Διεθνή Εμπορική Διαιτησία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να τη χαρακτηρίζει «μη θεσμική», τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο να αντιτείνει ότι η αντίδραση της κυβέρνησης έχει επικοινωνιακό κέλυφος αντιπερισπασμού γα τις υποκλοπές και την υπόλοιπη αντιπολίτευση να καταλογίζει υποκρισία και στους δύο.
«Είναι ακατανόητη και προκαλεί εύλογα ερωτήματα η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή με την επίκληση ενός πολιτικού ζητήματος.
Οφείλει να απαντήσει πειστικά στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η στάση του ούτε θεσμική ούτε πειστική είναι, αλλά ούτε και εντάσσεται στους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αφορούν το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.
Σε τελική όμως ανάλυση, οι εκλογές είναι κοντά και οι Έλληνες πολίτες, όποτε γίνουν, θα δώσουν την απάντηση τους γιατί ξέρουν, συγκρίνουν και κρίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, σημειώνοντας ότι «η θεσμική προσήλωση που επιδεικνύει είναι απλώς ένα κέλυφος επικοινωνιακό για να ξεφύγει από το μείζον θέμα των υποκλοπών, το οποίο προδήλως έχει αποδειχτεί και την έχει σημαδέψει για την έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία».

Ανάλογη τακτική το 2019

«Ανάλογη τακτική είχατε εφαρμόσει το 2019 που αποχωρήσατε από τη Βουλή στη ψηφοφορία για το ποινικό κώδικα. Γιατί η δική σας τότε κίνηση δεν προσκρούει στη δημοκρατική ομαλότητα αλλά προσκρούει η αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ;» αντέτεινε ο κ. Ξανθόπουλος.
«Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξόχως αντιθεσμική, αντικοινοβουλευτική, αντιδημοκρατική και δεν εκπέμπει κανένα σαφές μήνυμα στην ελληνική κοινωνία», σχολίασε από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας.
Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον κ. Ξανθόπουλο ότι «προσπάθησε να παρομοιάσει την ακροβατική, ακτιβιστική ανεύθυνη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ με την υπεύθυνη στάση της ΝΔ» η οποία, όπως είπε, είχε αποχωρήσει καταγγέλλοντας τον κ. Τσίπρα ότι, ενώ είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής, κατέθεσε άρον-άρον τον ποινικό κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε με ταχύτατες διαδικασίες.
Επικριτικά τόσο απέναντι στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες της Βουλής, καταλογίζοντάς του αντιδημοκρατικές πρακτικές όσο και στη ΝΔ την οποία κατηγόρησαν για υποκρισία, εμφανίστηκαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κακοποίηση θεσμών και προεκλογικά τεχνάσματα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για κακοποίηση των θεσμών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει νοοτροπία ολοκληρωτισμού και πρόσθεσε ότι μαζί με τη ΝΔ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Για υποκρισία και φθηνά προεκλογικά τεχνάσματα έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σημειώνοντας ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν μοιρασμένους ρόλους.
Ίδιες αντιδημοκρατικές λογικές, καταλόγισε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης, μίλησε για περίσσια υποκρισία και των δύο.
Αντιθεσμική χαρακτήρισε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Φωτενή Αραμπατζή και τον κατηγόρησε ότι «παραμένει βαθιά κολλημένος στις αντιδημοκρατικές πρακτικές του 2015 που ήθελε να μεταφέρει το πεζοδρόμιο στη Βουλή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης