Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο υποκλοπών – Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι έρευνες και οι νέες αποκαλύψεις

Ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο υποκλοπών –  Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι έρευνες και οι νέες αποκαλύψεις
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση - Οι καταγγελίες της Τουλουπάκη στο Euracitv
Σχετικά Άρθρα
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ στα αρχεία όλων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για να διαπιστώσει εάν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ζητήσει την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου για συγκεκριμένα άτομα.
Τα αποτελέσματα ενδεχομένως να προκαλέσουν σεισμό πολλών Ρίχτερ σε συνδυασμό με τις νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση.
Εν τω μεταξύ η Ελένη Τουλουπάκη, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς της Ελλάδας, η οποία ερεύνησε το σκάνδαλο με την φαρμακευτική εταιρεία Novartis, ζήτησε από την Ελληνική Αρχή για την Ασφάλεια και το Απόρρητο των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ελέγξει εάν το τηλέφωνό της είχε παραβιαστεί εν μέσω του σκανδάλου «Greek Watergate», αναφέρει σε δημοσίευμα του το Euractiv.
Η έρευνα της Novartis στην Ελλάδα ξεκίνησε στα μέσα Δεκεμβρίου 2016 με στοιχεία για δωροδοκία χιλιάδων κρατικών αξιωματούχων και γιατρών προκειμένου η Novartis να αποκτήσει προνομιακή μεταχείριση στην αγορά.
Η Τουλουπάκη ήταν η κορυφαία ανακρίτρια της υπόθεσης Novartis, αλλά όταν ανέλαβε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της ασκήθηκε δίωξη από τις ελληνικές αρχές.

Αντίποινα

Σε συνέντευξή της στο Euractiv περιέγραψε τη δίωξή της ως «αντίποινα» σε αυτό που, σύμφωνα με την ίδια, ήταν «διατάραξη του πολιτικοοικονομικού συστήματος της χώρας».
Όλες οι κατηγορίες που σχετίζονται με την έρευνα της Novartis τελικά αποσύρθηκαν.
Ωστόσο, η Τουλουπάκη υποψιάζεται τώρα ότι έχει πέσει και αυτή θύμα ενός τεράστιου έργου παράνομης παρακολούθησης που έχει συγκλονίσει την ελληνική πολιτική σκηνή εδώ και μήνες.
«Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε εάν και σε ποια περίοδο υπήρξε ουσιαστικά παράνομη υποκλοπή των δύο τηλεφώνων της από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για υποτιθέμενους λόγους εθνικής ασφάλειας», ανέφερε σε δήλωση ο δικηγόρος της Γιάννης Ματζουράνης.

Τα τηλεφωνήματα τελείωναν απότομα - Οι έρευνες 

«Μπορεί στη συνέχεια να προσφύγει στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και να λάβει δικαστική προστασία, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ)», πρόσθεσε ο Ματζουράνης. Η Τουλουπάκη παρατήρησε ότι τα τηλεφωνήματά της συχνά τελείωναν απότομα παρόλο που βρίσκονταν σε περιοχές με πολύ καλό σήμα, καθώς και περιπτώσεις όπου κάποιος άγνωστος παρενέβαινε στη συνομιλία της με άλλο άτομο.
Πρόσθεσε ότι συχνά μπορούσε να ακούσει τη φωνή της όταν είχε ένα τηλεφώνημα, ενώ μερικές φορές, μετά το τέλος μιας κλήσης, το άτομο με το οποίο μιλούσε μπορούσε να ακούσει την επόμενη κλήση της.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ΑΔΑΕ η ανεξάρτητη αρχή της οποίας ο ρόλος προβλέπεται στο Σύνταγμα, αποφάσισε να συγκροτήσει μια ειδική ομάδα για να ελέγξει τα αρχεία όλων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών για να διαπιστώσει εάν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ζητήσει την άρση του απορρήτου του τηλεφώνου για συγκεκριμένα άτομα.
Η απόφαση ελήφθη μετά από το δημοσίευμα του Euractiv ότι και άλλος ένας πολιτικός και δημοσιογράφος ήταν υπό παρακολούθηση.
greek.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης