Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΑΔΑΕ: Έρευνα σε όλους τους παρόχους για τις υποκλοπές

ΑΔΑΕ: Έρευνα σε όλους τους παρόχους για τις υποκλοπές
Η Ομάδα Ελέγχου οφείλει να πραγματοποιήσει, το ταχύτερο δυνατό́ όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την επίτευξη του σκοπού της συγκρότησης της…
Τη σύσταση Ομάδας Ελέγχου η οποία θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ΟΤΕ, COSMOTE, Vodafone και Wind Hellas καθώς και σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών - σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος - παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου, με σκοπό να ελέγξει αν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών αποφάσισε η ΑΔΑΕ, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.
Η Ομάδα αυτή θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο καθώς και τους:
- Στέφανο Γκρίτζαλη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος την Βασιλική Διαμαντοπούλου αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας
- Νικόλαο Παπαδάκη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Ανδρουλακάκη, αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας και
- την Αικατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεώργιο Μισαηλίδη.
- Για τεχνική υποστήριξη της Ομάδας ορίζεται ο Λάμπρος Ράπτης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό/ΑΔΑΕ και για τη νομική της υποστήριξη η Βασιλική Τζαλαβρά, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.
- Καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης θα ασκήσει ο Λάμπρος Ράπτης.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, ο Πρόεδρος θα αποστείλει αίτημα προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο θα ζητάει τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών.
Η Ομάδα Ελέγχου οφείλει να πραγματοποιήσει, το ταχύτερο δυνατό́ όλους τους απαραίτητους ελέγχους για την επίτευξη του σκοπού της συγκρότησης της.
Μειοψήφησαν τα μέλη Δημήτριος Βέργαδος και Γεώργιος Μπακάλης, τα οποία καταψήφισαν την υπ’ αριθ. 361/2022 εισήγηση ενώ ο Αντιπρόεδρος της Αρχής Μιχαήλ Σακκάς απέσχε από την ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης