Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ενίσχυση 600 ευρώ σε ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό - Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις

Μητσοτάκης: Ενίσχυση 600 ευρώ σε ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικό - Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα - Ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στον θάνατο 11χρονου μαθητή από έκρηξη λέβητα σε σχολείο, στις Σέρρες
Σε εξαγγελία εφάπαξ ενίσχυσης των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού με 600 ευρώ τον Δεκέμβριο προχώρησε ο πρωθυπουργός από την Τρίπολη, όπου πραγματοποιεί ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, προϋπολογισμού 5,25 δισ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε επιγραμματικά στις τράπεζες, τονίζοντας την ανάγκη να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί σε σχέση με την συλλογική προσπάθεια, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση πιέζει τις τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων, αλλά και να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων και να μειώσουν τις προμήθειες.

Οι εξαγγελίες

«Με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και γνωρίζοντας πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες στην αγορά, διατηρείται για άλλο έναν χρόνο το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
«Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι ένστολοί μας όλα αυτά τα χρόνια, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού. Όλο το μάχιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού θα λάβει τον Δεκέμβριο 600 ευρώ ανά υπάλληλο, οριζόντια, μαζί με τη μισθοδοσία» ήταν η εξαγγελία του πρωθυπουργού.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αυξήσεις στους μισθούς των γιατρών.
«Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών.
Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων», είπε συγκεκριμένα.
Ακόμα ανέφερε: «Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες.
Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθούν στον ιδιωτικό τομέα.
Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.», είπε αρχικά ο Πρωθυπουργός.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε παράταση ενός χρόνου στο πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις, «με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα για τους μικρομεσαίους».
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο επίσης για «σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις».

Τι είπε για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε οι ευθύνες να αποδοθούν εκεί που πρέπει», σημείωσε παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τραγικό περιστατικό σε σχολείο στις Σέρρες, όπου έχασε τη ζωή του ένας μαθητής και τραυματίστηκαν άλλοι δύο, μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο.
«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω εκφράζοντας τη βαθύτατη οδύνη μου για τον τραγικό θάνατο ενός μικρού παιδιού στις Σέρρες ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στο λέβητα δημοτικού σχολείου που πήγαινε. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και θέλω να διαβεβαιώσω ότι παρότι η συντήρηση των σχολείων δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε οι ευθύνες να αποδοθούν εκεί που πρέπει», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης