Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ουκρανία: Το black out από τους βομβαρδισμούς θα διαρκέσει εβδομάδες – Καλύτερα να φύγουν στο εξωτερικό οι Ουκρανοί τον χειμώνα

Ουκρανία: Το black out από τους βομβαρδισμούς θα διαρκέσει εβδομάδες – Καλύτερα να φύγουν στο εξωτερικό οι Ουκρανοί τον χειμώνα
Οι Ουκρανοί θα ζήσουν τον πιο δύσκολο χειμώνα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Ο Andrey Yermak επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι διακοπές ρεύματος στη χώρα μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στρατηγικό απόθεμα ηλεκτρογεννητριών.
Ο αξιωματούχος μίλησε μέσω video σε μία τελετή για τα εγκαίνια μίας πρωτοβουλίας για ευρωπαϊκές πόλεις που θα βοηθήσουν την Ουκρανία προμηθεύοντας ηλεκτρικές γεννήτριες.
Είπε ότι το έργο θα βοηθήσει τους Ουκρανούς «να ζήσουν τον πιο δύσκολο χειμώνα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας».
«Οι γεννήτριες είναι ο κύριος εξοπλισμός που θα παρέχει τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων: φως, επικοινωνία, πρόσβαση σε αξιόπιστη ιατρική βοήθεια όταν σβήνουν τα φώτα», φέρεται να είπε σε δήλωση από το προεδρικό γραφείο της Ουκρανίας.

Οι Ουκρανοί να φύγουν τον χειμώνα!

«Τους χρειαζόμαστε ως στρατηγικό απόθεμα σε περίπτωση πλήρους και συνεχούς black out που θα μπορούσε να διαρκέσει εβδομάδες».
Είπε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται εξοπλισμό υψηλής τάσης, όπως αυτομετασχηματιστές, διακόπτες κυκλώματος, ρελέ και απαγωγείς υπερτάσεων.
Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας DTEK, Maxim Timchenko, ενθάρρυνε τους κατοίκους της χώρας να περάσουν τον χειμώνα εκτός των συνόρων της, αν είναι δυνατόν.
Ωστόσο, το ουκρανικό προεδρικό γραφείο δήλωσε αργότερα ότι οι Ουκρανοί δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα καθώς αντιμετώπισε διακοπές ρεύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης