Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου σε Soylu: Η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας

Οικονόμου σε Soylu: Η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας
Διαυγής και σταθερή η θέση μας για τις παρακολουθήσεις είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση τρομοκρατίας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου απαντώντας στα όσα υποστήριξε νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleiman Soylu ότι εάν δεν είχε συλληφθεί η δράστις της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, αυτή θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα.
«Η κυβέρνηση είναι σταθερά απέναντι σε κάθε τρομοκρατική πράξη, είναι απολύτως καταδικαστέες πράξεις όπως αυτές στην Κωνσταντινούπολη.
Η χώρα έχει ανοιχτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

Για υποκλοπές

Αναφερόμενος στο έτερο μείζον ζήτημα των ημερών, αυτό των παρακολουθήσεων, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της κυβέρνησης.
«Είναι γεγονός, το παρακολουθούμε συνεχώς το τελευταίο διάστημα ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί συστηματικά να αντιπολιτευτεί τοξικά χωρίς τεκμήρια και στοιχεία και φυσικά χωρίς προτάσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών και τις προκλήσεις της εποχής.
Είμαστε αποφασισμένοι να χειριστούμε όλα τα ζητήματα θεσμικά και να εμπιστευτούμε τις αρχές της Πολιτείας και την ελληνική δικαιοσύνη.
Η θέση μας επί του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης είναι εξαρχής διαυγής και σταθερή.
Το ζήτημα των πιθανών παρακολουθήσεων πρέπει να διερευνηθεί και μάλιστα ταχύτατα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θα αποδοθούν ευθύνες

Ανέφερε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών.
«Οφείλουμε όλοι να πράξουμε ό,τι αναλογεί στον καθένα προκειμένου να έχουμε αποτελέσματα το ταχύτερο δυνατόν. Έχουμε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας είναι να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των γεγονότων αυτών και να οδηγηθούμε στην απηνή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων. Παράλληλα η κυβέρνηση δρομολογεί νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη ριζική αντιμετώπιση του ζητήματος των κακόβουλων λογισμικών από δω και μπρος.
Οι σχετικές διατάξεις θα δοθούν σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη» είπε ο κ.Οικονόμου.

Βομβαρδισμός δημοσιευμάτων

Ο κ.Οικονόμου υπογράμμισε ότι η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται με πληθώρα δημοσιευμάτων, τα οποία όπως είπε, ιδιαίτερα όταν στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο «συσκοτίζουν αντί να διαφωτίζουν».
«Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες και αδιαφανείς πηγές». Όπως είπε η κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και ειλικρίνεια.
«Με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα ώστε να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες εκεί που υπάρχουν και ταυτόχρονα να σταματήσουν η λάσπη και οι συκοφαντίες» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης