Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ήττα της ΝΔ - Η Βουλή καλεί Δημητριάδη, Μπίτζιο, Λαβράνο και Ντίλιαν

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ήττα της ΝΔ - Η Βουλή καλεί Δημητριάδη, Μπίτζιο, Λαβράνο και Ντίλιαν
Ήττα για τη Νέα Δημοκρατία
Σχετικά Άρθρα

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα κληθούν οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν, πρόσωπα κομβικά για το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την εξέλιξη να αποτελεί ήττα για τη Νέα Δημοκρατία.
Η αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής - ΚΚΕ) συντάχθηκε με το αρχικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Σημειώνεται ότι ό κανονισμός της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στα 2/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών να καλούν πρόσωπα που επιθυμούν.
Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, η ακρόασή τους θα προγραμματιστεί για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Ο κ. Δημητριάδης είναι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, o οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Αυγούστου, για το σκάνδαλο της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.
Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτσιος είναι οι εκπρόσωποι των εταιρειών Krikel και Intellexa, που σχετίζονται με το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator και ο Ταλ Ντίλιαν, φέρεται να είναι επικεφαλής της εταιρείας Intellexa.

Μήνυση στον Άρειο Πάγο από την Όλγα Γεροβασίλη για τις υποκλοπές

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, για την υπόθεση υποκλοπών και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου με αφορμή τις εξελίξεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, κάνοντας μάλιστα λόγο για δίκτυο κατασκοπείας από το Μέγαρο Μαξίμου.
«Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών» ανέφερε η βουλευτής.
Η πρώην υπουργός με τη μήνυση ζητά τη διερεύνηση της παραβίασης του τηλεφωνικού απορρήτου και άλλες πιθανές ποινικές πράξεις που τελέστηκαν σε βάρος της.
«Έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη.
Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις.
Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης.
Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί δίκτυο κατασκοπείας με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης