Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Χωρίς τεκμηρίωση το δημοσίευμα για τις υποκλοπές - Θεσμικές οι προκλήσεις από Τουρκία

Οικονόμου: Χωρίς τεκμηρίωση το δημοσίευμα για τις υποκλοπές - Θεσμικές οι προκλήσεις από Τουρκία
Πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ για την υιοθέτηση δημοσιευμάτων
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η απαιτούμενη τεκμηρίωση όσον αφορά τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τα περί παρακολούθησης σειράς πολιτικών και μη πολιτικών προσώπων διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
«Όσα αναφέρονται παρότι πλεονάζουν οι αφηγήσεις κι απουσιάζουν τα στοιχεία, οφείλουν και θα διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και από την ελληνική Δικαιοσύνη» είπε ο κ.Οικονόμου.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι αν όσα αναφέρονται αποδειχθούν, θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε κάθε επίπεδο και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν κι όσοι στράφηκαν εναντίον του δημόσιου συμφέροντος.
«Το ίδιο θα συμβεί κι αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί αυτοί προς εκείνους που σπέρνουν αυτές τις διαβολές» είπε ο κ.Οικονόμου, τονίζοντας ότι χρειάζεται να τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα τόσο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων με τα κακόβουλα λογισμικά όσο και στην επιχειρούμενη εργαλειοποίησή του.

Πυρά σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία μας έθεσε θέμα αξιοπιστίας των εκλογών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το να υιοθετεί δημοσιεύματα χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί από καμία δημόσια αρχή και να προβαίνει σε πολιτικές κρίσεις βασισμένος σε αφηγήσεις αποδεικνύει ότι τρέφεται από συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας κι αποσταθεροποίησης» είπε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος κάλεσε την κοινωνία «να αναλογιστεί τι έγινε και τι επιχειρείται να ξαναγίνει στο σκοτάδι και να αποδοκιμάσει τέτοιες μεθοδεύσεις».
«Η χώρα μας ιστορικά, εθνικά και κοινωνικά δεν έχει την πολυτέλεια διχασμών, δεν έχει την πολυτέλεια ανωμαλίας ειδικά σε μια τέτοια συγκυρία.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται εθνικές τραγωδίες και η κυβέρνηση θα διασφαλίσει όπως το έκανε πάντα, ότι δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει πράξη τις μεθοδεύσεις αυτές» υπογράμμισε ο κ.Οικονόμου.

Θεσμικές οι προκλήσεις από την Τουρκία

Όσον αφορά το συμβάν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα και τη στάση των τουρκικών αρχών, ο κ.Οικονόμου υποστήριξε ότι «η τουρκική προκλητικότητα λαμβάνει πια και θεσμικό χαρακτήρα».
«Οφείλουμε να πούμε ότι δεν τιμά τις αρχές της γείτονος χώρας να κάνουν μια φθηνή πολιτική με καψώνια τα οποία αργότερα προσπαθούν να δικαιολογήσουν με ακόμα φθηνότερες προφάσεις.
Ο κ. Τζιτζικώστας όπως και ολόκληρη η ελληνική Πολιτεία προσπαθεί στα ζητήματα με την Τουρκία να είναι μέρος της λύσης ενώ η Τουρκία επιμένει με προκλητικές και απαράδεκτες ενέργειες συνεχώς να είναι μέρος του προβλήματος» επισήμανε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παρουσία του πρωθυπουργού κ.Μητσοτάκη στην εκδήλωση της συνόδου «Pharos Summit 2022» την οποία διοργανώνει το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στο καλάθι του νοικοκυριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης