Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποκλοπές – χιονοστιβάδα αποκαλύψεων: Όλοι οι υπουργοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι που ήταν... «στόχοι»

Υποκλοπές – χιονοστιβάδα αποκαλύψεων: Όλοι οι υπουργοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι που ήταν... «στόχοι»
Λίστα ονομάτων,  που περιλμβάνει πρώην πρωθυπουργό, υπουργούς της ΝΔ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους
Σχετικά Άρθρα

(upd 6) Τεράστιες διαστάσεις, που αναμένεται να λειτουργήσουν καταλυτικά και στο πολιτικό σκηνικό, προσλαμβάνει η υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Λίστα με «στόχους παρακολούθησης» δημοσιεύει η εφημερίδα «Documento» την Κυριακή 6/11 ενώ η κυβέρνηση διαψεύδει και κάνει λόγο για αφήγημα χωρίς στοιχεία.
«Αυτούς παρακολουθούσε», είναι ο κεντρικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και από κάτω έχει μία λίστα ονομάτων, μεταξύ των οποίων του πρώην πρωθυπουργού, υπουργών της ΝΔ αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ονόματα που αναφέρει το πρωτοσέλιδο είναι ενδεικτικά: «Αντώνης Σαμαράς, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Σπίρτζης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου, Βασίλης Κικίλιας, Τζένη Μπαλατσινού, Όλγα Κεφαλογιάννη, Αλέξης Παπαχελάς, Λάκης Λαζόπουλος».
Αποκαλύπτονται ονόματα που παρακολουθούνταν από το Predator, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών ενώ στη λίστα βρίσκονται και άλλοι υπουργοί, εκδότες και στελέχη των ΜΜΕ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αρνείται ότι αγόρασε το ισραηλινό λογισμικό Predator (το οποίο είναι παρόμοιο με το Pegasus spyware που χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού και της Σαουδικής Αραβίας

Αναλυτικά η λίστα με τα ονόματα που φέρονται να βρέθηκαν στο στόχαστρο του Predator:

Αντώνης Σαμαράς (πρώην πρωθυπουργός)
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη)
Νίκος Δένδιας (υπουργός Εξωτερικών)
Ολγα Γεροβασίλη (πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη)
Χρήστος Σπίρτζης (πρώην υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων)
Αδωνης Γεωργιάδης (υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
Ευγενία Μανωλίδου (σύζυγος Γεωργιάδη)
Βασίλης Κικίλιας (πρώην υπουργός Υγείας)
Τζένη Μπαλατσινού (σύζυγος Κικίλια)
Ολγα Κεφαλογιάννη (βουλευτής ΝΔ, πρώην υπουργός Τουρισμού)
Αλέξης Παπαχελάς (διευθυντής «Καθημερινής»)
Λάκης Λαζόπουλος (ηθοποιός)
Αλέξανδρος Διακόπουλος (πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ελλάδας)
Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Εθνικής Άμυνας)
Χρήστος Σταϊκούρας (υπουργός Οικονομικών)
Κωστής Χατζηδάκης (υπουργός Εργασίας)
Πόπη Καλαϊτζή (σύζυγος Χατζηδάκη)
Αριστοτελία Πελώνη (εξωκοινοβουλευτική αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος)
Γιώργος Πατούλης (περιφερειάρχης Αττικής)
Μαρίνα Πατούλη (σύζυγος Πατούλη)
Δημήτρης Αβραμόπουλος (πρώην υπουργός Υγείας)
Αλέξης Πατέλης (επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού)
Νίκος Ανδρουλάκης (πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής)
Θόδωρος Καρυπίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Αρης, επιχειρηματίας, για παρακολούθηση Βαγγέλη Μαρινάκη)
Ειρήνη Καρυπίδη (επιχειρηματίας, αδερφή Καρυπίδη, για παρακολούθηση Βαγγέλη Μαρινάκη)
Γιάννης Κουρτάκης (εκδότης εφημερίδας «Παραπολιτικά», για παρακολούθηση Βαγγέλη Μαρινάκη)
Πάνος Κυριακόπουλος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Star, για παρακολούθηση οικογένειας Βαρδινογιάννη)
Παναγιώτης Μπόμης (διευθύνων σύμβουλος DPG Digital Media, για παρακολούθηση Δημήτρη Γιαννακόπουλου)
Παναγιώτης Αρκουμανέας (πρώην πρόεδρος ΕΟΔΥ)
Εύα Αντωνοπούλου (σύζυγος Αρκουμανέα, δημοσιογράφος)
Γιάννης Ραχωβίτσας (υπαρχηγός του Αστυνομικού Σώματος)
Αντώνης Δελλατόλας (δημοσιογράφος)
Θανάσης Κουκάκης (δημοσιογράφος)
doc_1.JPG

Η περίπτωση Μαρινάκη

Εξάλλου τα sms που διακρίνονται στο τέλος του πρωτοσέλιδου, προορίζονταν για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, σε μια προσπάθεια να παγιδευτεί και το δικό του κινητό με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο απώτερος στόχος μέσω της παρακολούθηση του κ. Καρυπίδη ήταν η παρακολούθηση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οικονόμου: Αφήγημα χωρίς στοιχεία

Με δήλωση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρει σε σχέση με όσα αναφέρονται στην εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη πως «χρειάζεται να διερευνηθούν διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από την ελληνική Δικαιοσύνη παρότι δεν προκύπτει καμία τεκμηρίωση του δημοσιεύματος».
«Πλεονάζουν οι αφηγήσεις, απουσιάζουν τα στοιχεία», σημειώνει ο ίδιος, σε δήλωση του το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την δήλωση του κου Οικονόμου, «όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

Ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες.

Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό).
Εκείνος που οι "αποκαλύψεις" του προαναγγέλονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.
Και τέλος, αυτός που εμπλέκεται στην χρηματοδότηση με ρωσικά κεφάλαια τηλεοπτικού δικτύου στην χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία εγγύηση αξιοπιστίας.
Στο ποιο σκοπό εξυπηρετεί, όταν χωρίς το παραμικρό στοιχείο αποδίδει στον Πρωθυπουργό την φαιδρή κατηγορία ότι παρακολουθούσε υπουργούς του, τις συζύγους τους, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο.

Γεωργιάδης: «Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία ή την Πόπη»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ήταν στην λίστα παρακολούθησης του συστήματος Pretador, έκανε λόγο για εξοργιστικά στοιχεία, χωρίς κανένα απολύτως ντοκουμέντο, όπως αναφέρονται στο φύλλο της Κυριακής 6/11 της εφημερίδας Documento.
«Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (σ.σ. την σύζυγό του Μανωλίδου) ή την Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγο Χατζηδάκη)» σχολίασε χαρακτηριστικά το πρωί της Κυριακής 6/11 στον ΣΚΑΙ.
Αν έχει στοιχεία να τα παραθέσει είπε, για να προσθέσει: «Μου θυμίζει τη σκευωρία της υπόθεσης Novartis όπου κατηγόρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα επίσης με τις ίδιας ποιότητας "στοιχεία"».
«Αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία είναι δύο πηγές που λέει ότι έχει και εγώ απαντώ ότι τέσσερις πηγές και λέω ότι ο Τσίπρας παρακολουθούσε άλλος 500», σημείωσε προσθέτοντας πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ευθύνη γι΄ αυτό που συμβαίνει στη χώρα από το πάθος τους να γυρίσουν στις καρέκλες στην εξουσία σπρώχνουν τη χώρα στη λάσπη και το βούρκο».

Λογισμικά παρακολούθησης

Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή.
Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα.
Ταυτόχρονα είναι έτοιμη η δριμεία θεσμική αντίδραση της Κυβέρνησης στο φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργεί εθνικούς κινδύνους και χρησιμοποιείται από όσους επιδιώκουν την ανωμαλία και την αναταραχή, σε μια κρίσιμη μάλιστα συγκυρία, σε κάθε επίπεδο.

Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της.
Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού.
Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος», κατέλησε στη δηλωσή του.

Κύκλοι Δένδια: Αδιανόητο και επικίνδυνο  

«Κύκλοι» του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, επισημαίνουν τα εξής σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδα Documento:
«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών.
Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Κρίσιμες ώρες για τη Δημοκρατία – Ένοχος ο πρωθυπουργός

Στο πολιτικό σύστημα και στην δικαιοσύνη απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Documento γεννούν βαθύ προβληματισμό, θλίψη και αποτροπιασμό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης.
Είναι ώρες κρίσιμες για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη. Για την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.
Το τι ισχυρίζεται πλέον ένας ένοχος πρωθυπουργός μικρή σημασία έχει.
Αυτό που έχει σημασία είναι αν η δικαιοσύνη σταθεί τελικά στο ύψος των περιστάσεων και ιδίως αν το πολιτικό σύστημα προστατεύσει εν τέλει τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά του αλλά και τη δημοκρατία».

ΚΚΕ: Ακόμα μεγαλύτερη η πραγματική λίστα

«Ένα ακόμη δημοσίευμα που επιβεβαιώνει το κρατικό δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», έστω κι αν η πραγματική λίστα των παρακολουθήσεων από διάφορους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "documento".
Απέναντι σε αυτό το δημοσίευμα, η κυνική ομολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου για την ευρεία χρήση λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δικαιώνει την κριτική που από την πρώτη στιγμή άσκησε το ΚΚΕ για το σκοτεινό και δυσώδες θεσμικό πλαίσιο που καταπατά κάθε έννοια απορρήτου των επικοινωνιών, αξιοποιείται για πολιτικά παιχνίδια και στρέφεται πρωτίστως κατά των λαϊκών δικαιωμάτων» επισημαίνει το κόμμα σε σχόλιό του.

Βελόπουλος: Σε περιδίνηση η κυβέρνηση

Για εργαλειοποίηση του ζητήματος των υποκλοπών από τα τρία μεγάλα κόμματα έκανε λόγο, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην ανατολική Κρήτη, προσθέτοντας ότι η Ελληνική Λύση έχει ζητήσει να γνωστοποιηθούν όλα τα πρόσωπα που παρακολουθούνταν, καθώς και τα πρόσωπα που είναι εμπλεκόμενα στις υποκλοπές.
«Να σταματήσει η εργαλειοποίηση -από τα τρία μεγάλα κόμματα- αυτού του ζητήματος που είναι εθνικής σημασίας και σοβαρότητας, όπως και ζήτημα αξιοπρέπειας του πολιτικού προσωπικού», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και τόνισε πως «η κυβέρνηση βρίσκεται στην περιδίνηση του Τριγώνου των πολιτικών Βερμούδων», εννοώντας εμμέσως στην υπόθεση Πάτση, την ακρίβεια και τις υποκλοπές.

ΜέΡΑ25: Παρακράτος Μητσοτάκη

Το μπαράζ των αποκαλύψεων για το παρακράτος των υποκλοπών που έχει στήσει το καθεστώς της Μητσοτάκης ΑΕ μαζί με την καθημερινή καταστολή και το όργιο των ολιγαρχικών κλοπών σε βάρος των πολλών, καταδεικνύει τι θα πει μνημονιακή χρεοδουλοπαροικία, αναφέρει στο Twitter ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.
«Ήρθε η ώρα της Ρήξης», σημειώνει χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης