Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο - Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο

Μητσοτάκης: Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα στη Μεσόγειο - Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο
Αποτυχία εάν δεν υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ για την ενέργεια είπε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Πυρά στην Τουρκία ότι αυτή είναι που υπονομεύει τη σταθερότητα και στην ασφάλεια στη Μεσόγειο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό της Λιθουανίας, Ingrida Simonyte.
«Η Τουρκία υπονομεύει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Η Ελλάδα έχει ανοικτό παράθυρο στο διάλογο και πάντα κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις και στις απειλές της εδαφικής της ακεραιότητας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέκρινε τη στάση της Τουρκίας σχετικά με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να επιλέξει πλευρά σαν να μην υπάρχει σωστό και λάθος», τόνισε ο κ.Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στις κυρώσεις κατά της Μόσχας είπε ότι έχουν αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία και ότι πρέπει όλες οι χώρες να ευθυγραμμιστούν.

Αναγκαία η συμφωνία για την ενέργεια

Επιπλέον, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ότι θα είναι αποτυχία «αν οι υπουργοί Ενέργειας δεν συμφωνήσουν».
«Το θέμα μετά θα περάσει σε επίπεδο αρχηγών κρατών.
Πρέπει να υπάρξει συμφωνία.
Οι λύσεις που έχουν σχεδιαστεί δίνουν απάντηση στις ανησυχίες των χωρών.
Τώρα που το TTF έχει εξισορροπήσει σε ακριβά αλλά αποδεκτά επίπεδα, είναι η στιγμή να εφαρμοστεί ένας τέτοιος μηχανισμός» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «η ευρωπαϊκή λύση έχει δυστυχώς καθυστερήσει»
«Πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι κερδοσκόποι θα αντιμετωπίζονται με ενιαίο τρόπο από την ΕΕ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε πως η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειαστεί.
«Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πλήρη ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης