Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Κανείς από το Μαξίμου στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τζανακόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Κανείς από το Μαξίμου στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπών
Να κατατεθούν οι πορισματικές γνώμες και των υπόλοιπων κομμάτων ζήτησε ο κ.Τζανακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως αν και το Μέγαρο Μαξίμου θα έπρεπε να απολογούνταν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν υπάρχει κανείς στη Βουλή που να το εκπροσωπεί διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή όπου και παρουσιάζεται το πόρισμα της Εξεταστικής.
Όπως είπε, η σημερινή ημέρα για αυτήν τη συζήτηση στην Ολομέλεια επελέγη για να απουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που στην αίθουσα, όπως είπε, δεν υπάρχει κανείς να εκπροσωπεί το Μαξίμου, αν και αντικείμενο της επιτροπής ήταν να εξεταστεί η ανάμειξη του Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Σήμερα απολογείται η κυβέρνηση, απολογείται το Μαξίμου, δεν απολογείται ο κ. Κώτσηρας», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας την παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης στα κυβερνητικά έδρανα.

Δικό μας πόρισμα

Ο κ.Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά το κείμενο συμπερασμάτων του κόμματός του για την υπόθεση.
«Εμείς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, θα καταθέσουμε το δικό μας πόρισμα, τη δική μας γνώμη, από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής στα πρακτικά και θα προκαλέσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να καταθέσει και το δικό της πόρισμα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να διαβάσουν, να συγκρίνουν και να κρίνουν», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ως προς τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα συνόψισε στα εξής σημεία:

  • «Προκύπτει, από την εν γένει στάση του κ. πρωθυπουργού, ότι βασικός γνώμονάς του δεν ήταν χυθεί φως στην υπόθεση αλλά να τη συγκαλύψει και να εξαφανίσει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ποινικών ευθυνών».
  • «Προκύπτει ότι δεν υφίστανται λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις, τόσο του κ. Ανδρουλάκη όσο και του κ. Κουκάκη».
  • «Υπάρχουν επαρκέστατες ενδείξεις ότι η ΕΥΠ δεν παρακολουθούσε μόνο μέσω της διαδικασίας των επίσημων επισυνδέσεων αλλά αξιοποιούσε, χρησιμοποιούσε και το λογισμικό Predator».
  • «Τεκμαίρεται όχι απλώς η γνώση του πρωθυπουργού αλλά η ενορχήστρωση της όλης υπόθεσης, τόσο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ όσο και από το λογισμικό Predator, και η ενορχήστρωση της όλης συγκάλυψης».
  • «Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, υπαρκτό και τεράστιο, και ο μοναδικός δρόμος για να βγούμε από το αδιέξοδο είναι η μεγάλη πολιτική προοδευτική αλλαγή στη χώρα».

Κριτική για Εξεταστική

Όσον αφορά τη λειτουργία της Εξεταστικής, ο κ.Τζανακόπουλος εξαπέλυσε τα πυρά του λέγοντας πως δεν συγκροτήθηκε διακομματικό προεδρείο, με ευθύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ότι ακολούθησαν κοινοβουλευτικές εκτροπές που κατέστησαν σαφή βούληση να συσκοτιστεί οποιαδήποτε πληροφορία που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις εξέτασης μαρτύρων που είχαν σχέση με την υπόθεση, όπως οι κ.κ. Μητσοτάκης, Δημητριάδης, Γεραπετρίτης, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι της ΕΥΠ, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των εταιρειών που διαχειρίζονται το καλόβουλο λογισμικό Predator καθώς και ότι εέσα σε αυτά απορρίφθηκε η κλήση σε εξέταση και του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη.

Να καταθέσουν και τα υπόλοιπα κόμματα

Επιπλέον, ο κ.Τζανακόπουλος ζήτησε να επιτραπεί στα κόμματα να καταθέσουν τα Πρακτικά τις πρισματικές τους γνώμες.
Στην τοποθέτηση αυτή ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε ότι το θέμα αυτό «συζητήθηκε χθες εκτενώς με τοποθετήσεις από όλα τα κόμματα στην ΔτΠ» και ότι «η απόφαση της πλειοψηφίας είναι ότι στηρίζει την απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής».
«Γνωρίζετε και γνωρίζουμε όλοι ότι αρκετά κόμματα της Αντιπολίτευσης την πορισματικής τους γνώμη την έχουν δημοσιοποιήσει.
Για την τυπική κατάθεση στα Πρακτικά της Βουλής, που θέτετε , αυτό κανείς δεν μπορεί να σας το απαγορεύσει να το κάνετε όπως και για όποιο κόμμα τι επιθυμεί με δική του ευθύνη.
Ο Κανονισμός είναι ξεκάθαρος, η απόφαση της Εξεταστικής είναι επίσης ξεκάθαρη.
Προφανώς η πλειοψηφία δεν επιθυμεί να κάνει κάτι τέτοιο, δεν μπορεί κανείς να την υποχρεώσει.
Ούτε τίθεται θέμα ψηφοφορίας» είπε ο κ.Κακλαμάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης