Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγκαίνια των τριών σταθμών μετρό στον Πειραιά από τον πρωθυπουργό στις 10/10 - Καραμανλής: Σε 20 λεπτά Σύνταγμα - Πειραιάς

Εγκαίνια των τριών σταθμών μετρό στον Πειραιά από τον πρωθυπουργό στις 10/10 - Καραμανλής: Σε 20 λεπτά Σύνταγμα - Πειραιάς

Στις 10:30 τη Δευτέρα 10/10 τα εγκαίνια των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» - Στις 14:00  θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη λειτουργία των οποίων προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του μετρό κατά 132.000 επιβάτες.
Το πρωί της Δευτέρας 10/10 ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τους τρεις σταθμοούς, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», οι οποίοι θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού λίγο αργότερα, στις 14:00 το μεσημέρι.

Καραμανλής: Εμείς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες, αύριο στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τους σταθμούς

«Ένα έργο που είχε παραπεμφθεί στις καλένδες της γραφειοκρατίας και της κρίσης, παραδίδεται μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων στους πολίτες. Έχουμε ήδη παραδώσει τρεις σταθμούς στον Πειραιά και παραδίδουμε αύριο άλλους τρεις», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, «εμείς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνουμε φιέστες, αύριο το πρωί στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τους σταθμούς και θα δοθούν αμέσως μετά, στις 14:00 στο επιβατικό κοινό».
«Στο παρελθόν είχαμε ζήσει εικόνες απείρου κάλλους, να εγκαινιάζονται μουσαμάδες. Αυτό να σταματήσει. Εμείς δεσμευθήκαμε, υποσχεθήκαμε, παραδίδουμε. Πρόκειται για ειδοποιό διαφορά μεταξύ του χθες και του σήμερα, διαφορά πολιτικής κουλτούρας» , είπε χαρακτηριστικά.
Αφού σημείωσε πως γίνεται το αυτονόητο όπως σε άλλες χώρες, ενώνουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο, εξήγησε ότι «η απόσταση από το Σύνταγμα στον Πειραιά θα διεξάγεται σε 20 λεπτά».Ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών με τα έργα αυτά που παραδίδονται στους Έλληνες και τις Έλληνιδες, ενώ τόνισε ότι σχεδιάζονται και νέες επεκτάσεις.
Όπως είπε, «το έργο της γραμμής 4, που και αυτό είχε κολλήσει, η κυβέρνησή μας το ξεμπλόκαρε. Δεν είναι έργα αποσπασματικά αυτά, ξεμπλοκάρουν ο ΒΟΑΚ, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, γίνονται έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα».
Περαιτέρω, για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, επανέλαβε ότι «στο τέλος του 2023 θα είναι έτοιμο».
«Οι πλατείες παραδίδονται σιγά σιγά στους πολίτες και αυτό δείχνει ότι το έργο είναι σε εξέλιξη, ξεπεράσαμε το σκόπελο της Βενιζέλου, αύριο στο σταθμό Δημοτικό Θέατρο θα δείξουμε πώς μπορούμε να "παντρέψουμε" αρχαία και μετρό, να αναδείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας», σημείωσε.

H επέκταση της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά

Το μεσημέρι της Δευτέρας 10/10, στις 14:00, οι τρεις σταθμοί, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», θα τεθούν σε εμπορική λειτουργία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Θα προηγηθούν νωρίτερα τα εγκαίνια των τριών αυτών νέων σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά.
Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα τεθεί σε ισχύ ο ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, που στοχεύει στη διαλειτουργικότητα του δικτύου των οδικών συγκοινωνιών με τους νέους σταθμούς της γραμμής 3 του μετρό.
Πρόκειται για ανασχεδιασμό που έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων παρεμβάσεων, στις οποίες προχώρησε ο ΟΑΣΑ όταν τέθηκαν σε λειτουργία οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης του μετρό στον Πειραιά (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια).
dimotiko.JPG

Περί δρομολογίων

Με την έναρξη λειτουργίας των σταθμών «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο» προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του μετρό κατά 132.000 επιβάτες, μειώνοντας ημερησίως, τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000, όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους. Με την επέκταση του δικτύου του μετρό κατά 3,2 χλμ. η γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί πλέον 27 σταθμούς.
Η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα Δημοτικό θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας τις ώρες αιχμής (07.30-11.00 & 13:30 – 17:30) παραμένει στα 4΄ και τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9΄ από 10΄. Στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δημοτικό θέατρο η συχνότητα διαμορφώνεται στα 36΄.
Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς Δημοτικό θέατρο και Δουκίσσης Πλακεντίας θα ξεκινά στις 05:30.
Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα πρώτα δρομολόγια στις 05:30 θα ξεκινούν και από τους σταθμούς Αιγάλεω και Μοναστηράκι στην κατεύθυνση προς Δουκίσσης Πλακεντίας και από το σταθμό Εθνική Άμυνα στην κατεύθυνση προς Δημοτικό Θέατρο.
Το τελευταίο δρομολόγιο (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) από το Δημοτικό Θέατρο θα γίνεται στις 23:59 και από τη Δουκίσσης Πλακεντίας στις 00:03, ενώ Παρασκευή και Σάββατο, οπότε και ισχύει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρούν στη 01:06 από το Δημοτικό Θέατρο και στη 01:10 από τη Δουκίσσης Πλακεντίας.
Τελευταίοι συρμοί από το σταθμό Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις θα αναχωρούν στις 00:23 (Δευτέρα – Πέμπτη & Κυριακή) και στη 01:30 (Παρασκευή και Σάββατο).

Ανασχεδιασμός λεωφορειακών γραμμών

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού δικτύου που έχει διαμορφώσει ο ΟΑΣΑ για τη διασύνδεση των δήμων στις περιοχές που βρίσκονται οι νέοι σταθμοί του μετρό «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο» και για τη δυνατότητα νέων μετεπιβιβάσεων, βασίζεται σε ενισχύσεις και τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών.
Η αναδιαμόρφωση των γραμμών χωρίζεται σε δυο φάσεις και συγκεκριμένα, κατά την πρώτη φάση, με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, προβλέπονται άμεσες παρεμβάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν μετά το πρώτο διάστημα λειτουργίας των σταθμών.
Στη συνέχεια, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ακολουθήσει η επόμενη φάση ανασχεδιασμού που θα περιλαμβάνει πρόσθετες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα απαιτηθούν μετά την ολοκληρωμένη λειτουργία της γραμμής 3, κατόπιν εκτίμησης και αξιολόγησης της διαμορφωθείσας κατάστασης στο συγκοινωνιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής
Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί είναι οι εξής:-
-Η λεωφορειακή γραμμή 831 Αιγάλεω – Πειραιάς ενισχύεται με επιπλέον δρομολόγια καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
-Η λεωφορειακή γραμμή 810 Σχιστό – Κορυδαλλός τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός» και θα διασυνδεθεί με την Λεωφόρο Πέτρου Ράλλη.
-Η λεωφορειακή γραμμή 830 Αγία Βαρβάρα – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Κορυδαλλός».
-Η λεωφορειακή γραμμή 846 Νεάπολη – Νίκαια – Πειραιάς τροποποιείται σε τροφοδοτική γραμμή για τον σταθμό του μετρό «Νίκαια».
-Η λεωφορειακή γραμμή 900, η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια για να καλύψει την μεταβατική περίοδο μεταξύ της λειτουργίας των σταθμών μετρό «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» και των 3 νέων σταθμών του «Πειραιά», καταργείται.
Οι αφετηρίες και τέρματα των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών παραμένουν ως έχουν.

Νέα καμπάνια προβολής του Πειραιά για την έλευση του μετρό - Δράσεις στις 15/10

Με μια νέα καμπάνια προώθησης και προβολής της πόλης του Πειραιά με τίτλο «Πάρε το μετρό για Πειραιά», ο Δήμος Πειραιά και το Destination Piraeus καλωσορίζουν την έλευση του Μετρό στο μεγάλο λιμάνι.
Από τα μέσα Οκτωβρίου, λίγο μετά την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας των νέων σταθμών «Δημοτικό θέατρο», «Πειραιάς» και «Μανιάτικα» και για δύο μήνες, σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στις αποβάθρες και τους συρμούς της γραμμής 3 του Μετρό, θα προβάλλονται με στοχευμένα διαφημιστικά μηνύματα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Πειραιά, τοπόσημα και σημεία ενδιαφέροντος, με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες στην πόλη μας.
Η καμπάνια «Πάρε το μετρό για Πειραιά» θα προβληθεί παράλληλα σε έντυπα μέσα, ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα.
πειραιας.JPG
Την ίδια ώρα, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, πρώτο Σάββατο της λειτουργίας του Μετρό, από 10:30 έως 14:30 θα πραγματοποιηθούν στις κεντρικές πλατείες της πόλης διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, προσκαλώντας κατοίκους και επισκέπτες να περιηγηθούν στο εμπορικό κέντρο, σε μια μεγάλη γιορτή με πολλές εκπλήξεις και στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης.
Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν παιδικά εργαστήρια και δραστηριότητες για παιδιά στην πλατεία Κοραή, κεράσματα και παιδικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική στους εμπορικούς δρόμους, ανιματέρ και διασκεδαστές στην κεντρική έξοδο του Μετρό «Δημοτικό Θέατρο», ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα πλαισιώσει με αγαπημένες μελωδίες τις δράσεις στο Εμπορικό Κέντρο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης