Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Απαιτείται πολιτική αλλαγή - Εκτοξεύει τον πληθωρισμό και αυξάνει τις ανισότητες η πολιτική Μητσοτάκη

Χαρίτσης: Απαιτείται πολιτική αλλαγή - Εκτοξεύει τον πληθωρισμό και αυξάνει τις ανισότητες η πολιτική Μητσοτάκη

"Aπαιτείται πολιτική αλλαγή, ώστε να υπάρξει μια εντελώς διαφορετική, προοδευτική, αριστερή πολιτική, που θα δώσει στο κράτος τα εργαλεία για να προστατεύσει την κοινωνία", ανέφερε ο Α. Χαρίτσης

«Πρέπει να υπάρξει μια άλλη αντιμετώπιση της κρίσης, με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, περιορισμό του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και πολιτική κοινής ωφέλειας από την ΔΕΗ», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Α. Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στον ρ/στ "Στο Κόκκινο 105.5¨, μίλησε για νέα αύξηση των ανισοτήτων επί ΝΔ, αλλά εκτόξευση του πληθωρισμού από την πολιτική Μητσοτάκη.
«Ο πληθωρισμός στην χώρα μας έφτασε στο 12,1% για τον Σεπτέμβρη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, δύο μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε πως «ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι είχαμε την υψηλότερη μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Παράλληλα, η Eurostat δείχνει ότι είμαστε μέσα στις 4 μόλις χώρες της ΕΕ των 27 όπου παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας το 2021 έναντι του 2019. Νέα αύξηση των ανισοτήτων, δηλαδή, επί ΝΔ, μετά την σταδιακή μείωση που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ για το διάστημα 2016 - 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογράμμισε ότι «όσο η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ρίζα του αλλά επιδοτεί μήνα με τον μήνα την κερδοσκοπία, τόσο η κρίση θα βαθαίνει σε βαθμό πολύ επικίνδυνο για την κοινωνική πλειοψηφία».
Σύμφωνα με τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να υπάρξει μια άλλη αντιμετώπιση της κρίσης, με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, περιορισμό του περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ενέργειας, πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και πολιτική κοινής ωφέλειας από την ΔΕΗ».
Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση δεν μπορεί δεν μπορεί να διανοηθεί μια συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, για αυτό δεν μπορεί να συζητήσει τις προτάσεις μας για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, για δημόσια παρουσία στο τραπεζικό σύστημα, για το πώς τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα πάνε μόνο σε λίγους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «απαιτείται πολιτική αλλαγή, ώστε να υπάρξει μια εντελώς διαφορετική, προοδευτική, αριστερή πολιτική, που θα δώσει στο κράτος τα εργαλεία για να προστατεύσει την κοινωνία και την δυνατότητα στην οικονομία να αναπτυχθεί με όρους που θα περιλαμβάνει τους πάντες και όχι μόνο τους λίγους και ισχυρούς φίλους του κ. Μητσοτάκη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης