Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Θα υπάρξει επόμενο κύμα και αύξηση στις νοσηλείες - Πάνω από 4 εκατ. οι εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό

Πλεύρης: Θα υπάρξει επόμενο κύμα και αύξηση στις νοσηλείες - Πάνω από 4 εκατ. οι εγγραφές στον Προσωπικό Γιατρό
Ο Θ. Πλεύρης τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει τρεις κινήσεις για τη διαχείριση του ζητήματος με τη λίστα αναμονής των χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Σχετικά Άρθρα

«Παρακολουθούμε και βλέπουμε ότι θα έχουμε αύξηση και σε άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, που δύο χρόνια τις είχαμε ξεχάσει λόγω πανδημίας. Θα υπάρξει και επόμενο κύμα και αύξηση στις νοσηλείες, όπως γίνεται κάθε χειμώνα, αλλά δεν φαίνεται ότι θα είμαστε στην ίδια φάση με πέρυσι», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στο Mega για την πανδημία του κορωνοιού, υπογράμμισε ότι συγκριτικά με πέρυσι οι νοσηλείες φέτος είναι πολύ χαμηλές, ενώ σε αυτό έπαιξαν ρόλο οι λιγότερο νοσηρές μεταλλάξεις, ο εμβολιασμός του πληθυσμού που πλέον ξεπερνά τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά και τα αντιικά φάρμακα.

Προσωπικός γιατρός

Περαιτέρω, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, τονίζοντας πως ήδη οι εγγραφές των πολιτών ξεπέρασαν τα 4 εκατ., στόχος που αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη της χρονιάς.

Ήδη, σύμφωνα με τον υπουργό, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, ενώ υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.
«Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.
Πρόσθεσε πως «προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό, όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής».
Επανέλαβε ότι στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο Προσωπικός Γιατρός από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 να λειτουργήσει για τα παιδιά.

Για το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» - Οι τρεις κινήσεις

Κάνοντας αναφορά στην έλλειψη αναισθησιολόγων και τη λίστα αναμονής των χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», ο κ. Πλεύρης αφού σημείωσε πως «υπάρχει πρόβλημα στο Παίδων, δεν μπορούμε να κρύβουμε προβλήματα και να ωραιοποιούμε καταστάσεις», ανέφερε πως στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νοσοκομείο έδωσε τα νούμερα, ότι το 2019 περίμεναν 2.853 παιδιά να χειρουργηθούν , νούμερο που αυξήθηκε στις 3.000 περίπου μέσα στην πανδημία και την πίεση των αναισθησιολόγων.
Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει τρεις κινήσεις για τη διαχείριση του ζητήματος και συγκεκριμένα:

  • Έγινε μεταφορά δύο αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία για να ανοίξει ακόμα μία χειρουργική κλίνη
  • Αναμένεται να βγει προκήρυξη για μόνιμες θέσεις για τις ελλείψεις που παρουσιάζει το νοσοκομείο
  • Θα γίνει επανασχεδιασμός των χειρουργείων σε συνεννόηση με τη διοίκηση και τους επιστήμονες του νοσοκομείου

Για ανεμβολίαστους

Τέλος, για το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, το υπουργείο Υγείας πρόκειται να επανεξετάσει το μέτρο στο τέλος του 2022.
Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρης, οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την πορεία της πανδημίας.
«Η προσωπική μου θέση, που την λέω και δεν είναι πολιτικά ευχάριστη, άνθρωποι που δεν εμβολιάζονται και ανήκουν στο ΕΣΥ δεν θα έπρεπε να παραμείνουν», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
Για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όσους δεν εμβολιάστηκαν, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να πείσει του πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς εκείνο που την ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα και όχι η είσπραξη του προστίμου.www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο