Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Για να τελειώσει η πανδημία πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι τοπικές επιδημίες - Θα υπάρξει έξαρση

Βασιλακόπουλος: Για να τελειώσει η πανδημία πρέπει να τελειώσουν πρώτα οι τοπικές επιδημίες -  Θα υπάρξει έξαρση
"Ο κορωνοϊός δεν είναι ιός που θα εξαφανιστεί, δυστυχώς θα ξανακάνει μία πιο δυναμική επανεμφάνιση όταν κρυώσει ο καιρός", εκτίμησε ο Θ. Βασιλακόπουλος

«Για να τελειώσει η πανδημία θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι τοπικές επιδημίες. Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση στη χώρα μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε αρκετά κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους. Ο κορωνοϊός δεν είναι ιός που θα εξαφανιστεί, δυστυχώς θα ξανακάνει μία πιο δυναμική επανεμφάνιση όταν κρυώσει ο καιρός. Θα υπάρξει έξαρση, αλλά η ελπίδα όλων είναι ότι με τον εμβολιασμό η έξαρση αυτή θα αφήσει πολύ μικρότερο αποτύπωμα», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο Mega σημείωσε πως μπορεί η πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση, όμως περίπου 1 εκατ. συμπολίτες μας παλεύουν με τις επιπτώσεις του long covid, που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα.
«Τώρα που έχουμε επαρκή στοιχεία βλέπουμε ότι η λοίμωξη από κορωνοϊό προκαλεί μακροπρόθεσμα πάρα πολλά προβλήματα, από το νευρικό μέχρι το αναπνευστικό σύστημα», ανέφερε.

Περί εμβολιασμού

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, εάν κάποιος νόσησε πέρυσι, φέτος δεν είναι προστατευμένος από τον ιό και γι’ αυτό θα πρέπει να εμβολιαστεί.
«Αυτό το εμβόλιο που γίνεται τώρα προστατεύει από την Ο4 και Ο5. Η μεγάλη προστασία που έχουμε είναι και για οποιοδήποτε στέλεχος πρόκειται να γεννηθεί, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το επικαιροποιημένο εμβόλιο δεν είναι δραστικό μόνο έναντι του αρχικού ιού, αλλά και για όλα τα ενδιάμεσα στελέχη», πρόσθεσε.
Κατά τον ίδιο, θα ωφεληθούν όλοι όσοι προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της COVID-19, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι εκτεθειμένοι στον ιό, όπως οι υγειονομικοί, ενώ την τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κάνουν τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης