Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Έχουμε κυβέρνηση συσκότισης - Ο Μητσοτάκης πανικόβλητος σχεδιάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν θα αποφύγει την ήττα

Ηλιόπουλος: Έχουμε κυβέρνηση συσκότισης - Ο Μητσοτάκης πανικόβλητος σχεδιάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου, δεν θα αποφύγει την ήττα
"O Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα στον πανικό και την απομόνωσή του προφανώς σχεδιάζει να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο", ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Για «πανικό και παραδοχή ήττας» και για «θεσμική παρακμή», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος,  στον απόηχο δηλώσεων κυβερνητικών στελεχών που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» της ΕΡΤ τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι αδίστακτος, μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι ο άνθρωπος που προεκλογικά είπε στη Βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων και όταν βγήκε στην κυβέρνηση υλοποιούσε κανονικά τη συμφωνία -και ευτυχώς».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι είναι σοβαρός, θεσμικός, ότι αποκλείεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και αυτές τις μέρες άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος.
Όπως ανέφερε, «στην πραγματικότητα αυτό που κατανοούν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Και επειδή η ΝΔ είναι απομονωμένη, όπως φάνηκε και στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή, ο μόνος σύμμαχος που της έχει απομείνει είναι ο κ. Βελόπουλος».
Πρόσθεσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα στον πανικό και την απομόνωσή του προφανώς σχεδιάζει να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο. Η χώρα όμως θα έχει κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική και θα έχει προοδευτική κυβέρνηση», «μια κυβέρνηση που θα πάρει όλα τα άμεσα μέτρα που έχουν ανάγκη οι πολίτες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, για την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, για τη ρύθμιση, με διαγραφή ενός μεγάλου μέρους, του πανδημικού χρέους, μια κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην αναγκαία αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα».

Για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο

Αναφερθείς στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση συσκότισης».
Όπως είπε, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού έχει αποτύχει σε όλα, προσπαθεί να βρει έναν αποδιοπομπαίο τράγο, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση».
Συμπλήρωσε ότι «με ευθύνη της ΝΔ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι πληρωμές για το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’ του 2020, για το ‘Εξοικονομώ’ του 2021 δεν έγινε τίποτα, ενώ το ‘Εξοικονομώ’ του ‘22 ήταν εντελώς κολλημένο και μόλις πριν από λίγες μέρες, επειδή δεν μπορούσαν καν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των αιτήσεων, είπαν ότι θα προχωρήσουν όλες οι αιτήσεις…».
«Τον Ιούνιο του 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ παρέλαβε ένα έτοιμο πρόγραμμα με ενταγμένα έργα και δεσμευμένα κονδύλια 500 εκ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια. Και δεν έκανε τίποτα τρία χρόνια τώρα», σημείωσε και πρόσθεσε πως «όταν δεν έχει καταφέρει ακόμα να ολοκληρώσει τις πληρωμές, όταν η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για να προχωρήσει σε ένα γενναίο και με ακόμα καλύτερους όρους πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ’, έχει τεράστια ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο».

Για υποκλοπές

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «έχει πλέον φανεί ότι υπάρχει ενιαίος παρακρατικός μηχανισμός που συνδέει την ΕΥΠ με το Predator».
«Τον κ. Κουκάκη τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ και όταν το κατάλαβε, ανέλαβε το Predator. Τον κ. Ανδρουλάκη προσπάθησαν να τον παρακολουθήσουν με το Predator και όταν δεν τα κατάφεραν, ανέλαβε η ΕΥΠ. Υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο που συντονίζει ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε.
«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει ορισμένες απλές απαντήσεις, αλλά κρίσιμες για τη Δημοκρατία. Πρώτον, ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθούσαν τον κ. Ανδρουλάκη. Έχουμε γυρίσει στην δεκαετία του ‘50, όταν οι αντίπαλοι της Δεξιάς ήταν ύποπτοι για τα εθνικά τους φρονήματα; Δεύτερον, ποια είναι τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται. Η κυριακάτικη Καθημερινή έγραψε για παρακολούθηση επτά πολιτικών προσώπων και η κυβέρνηση δεν το διέψευσε», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε πως «ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθεί και οι ευθύνες θα καταλογιστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης