Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυτά θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Πακέτο στήριξης, αλλαγή εκλογικού νόμου και απολογισμός μεταρρυθμίσεων

Αυτά θα πει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Πακέτο στήριξης, αλλαγή εκλογικού νόμου και απολογισμός μεταρρυθμίσεων
O Πρωθυπουργός μαζί με ένα μεγάλο πακέτο στήριξης που ετοιμάζει να ανακοινώσει από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου θα αναπτύξει ένα συνολικό κυβερνητικό αφήγημα
Σχετικά Άρθρα

Πολιτικό restart, προσήλωση στην κυβερνητική σταθερότητα θέλει να εκπέμψει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Το φετινό κυβερνητικό ταξίδι στην Θεσσαλονίκη δεν θα είναι συνηθισμένο καθώς ο κ. Μητσοτάκης ανεβαίνει για να αναδείξει το έργο του στα τρία έτη διακυβέρνησής του σε διάφορους τομείς, για να θέσει τους κρίσιμους στόχους τους επόμενους 9 μήνες κυβερνητικής θητείας και τέλος να γνωστοποιήσει το προγραμματικό πλαίσιο για την επόμενη τετραετία που θα διεκδικήσει.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες και η μείωση της γραφειοκρατίας

Ο Πρωθυπουργός θα αναλώσει πολύ χρόνο στα όσα έχει επιτύχει στο τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης καθώς είναι ένας τομέας που τον «αναγνωρίζουν» ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Η ψηφιακή εξυπηρέτηση του πολίτη και η καλυτέρευση της καθημερινής του τριβής με το δημόσιο όπως οι εφορίες, ο ΕΦΚΑ, τα ΚΕΠ είναι γεγονός και ο κ. Μητσοτάκης θα απαριθμήσει τις ψηφιακές εφαρμογές που συνέβαλαν στην μείωση της γραφειοκρατίας.

Η ελληνική οικογένεια και οι νέοι

Επίσης, ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί παράλληλα σε τομείς που έδωσε πολύ μεγάλη προτεραιότητα, όπως η οικογένεια με το επίδομα των 2.000 ευρώ, την αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών, το νέο Ολοήμερο σχολείο που θα λειτουργεί μέχρι τις 6 το απόγευμα, τις νταντάδες της γειτονιάς και άλλα χρήσιμα πρότζεκτ που βοηθούν την αλλαγή ροής στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Μην ξεχνάμε, όπως έχουμε αναφέρει πριν καιρό, ότι ο ίδιος θα έχει συγκεκριμένο κεφάλαιο φέτος για τη στεγαστική πολιτική για τους νέους και τα νέα ζευγάρια.

Απολογισμός στη νέα αμυντική ενίσχυση

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα αναφέρει άλλο ένα ζήτημα που άπτεται της εθνικής ασφάλειας και δεν είναι άλλο από την καθοριστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων επί κυβέρνησής του. Η αγορά των Rafale, των γαλλικών φρεγατών Belhara, η αναβάθμιση των f16, η ένταξη στο πρόγραμμα των F-35 και η ενίσχυση του οπλοστασίου των Ενόπλων Δυνάμεων. Όλα αυτά, συνδυαστικά με τις επιτυχίες της ελληνικής διπλωματίας όπως η νέα ενισχυμένη σχέση με τις ΗΠΑ, η προσέγγιση με τις αραβικές χώρες και το ελληνικό μπλόκο στα τουρκικά f 16 αποδεικνύουν τη διπλωματική και αμυντική θωράκιση της Ελλάδας απέναντι σε μία Τουρκία που προκαλεί και κινείται εκτός πλαισίου ΝΑΤΟ συνεχώς.

Τα ελληνοτουρκικά και το μέτωπο Ερντογαν-Πούτιν

Μοιραία, τα θέματα εθνικής άμυνας θα φέρουν στο μενού της ομιλίας Μητσοτάκη και τα ελληνοτουρκικά. Προσφάτως ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι Ερντογάν και Πούτιν θα ήθελαν μία άλλη κυβέρνηση, πιο βολική στα δικά τους συμφέροντα. Ο ίδιος ο τουρκος πρόεδρος, θυμιζουμε, είχε αναφέρει στα social media μιλώντας ελληνικά ότι οι Έλληνες πρέπει να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης, το μακρύ χέρι του Πούτιν στην Ευρώπη, βάσει δημοσιευμάτων διεθνών ΜΜΕ, έχει ταράξει την κυβερνητική σταθερότητα σε Ιταλία και Γερμανία.

Διπλωματικά ορόσημα επί ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός θα αναφέρει τα ορόσημα της ελληνικής διπλωματίας.
Από την ιστορική εμφάνιση στο Κονγκρέσο που καταχειροκροτήθηκε μέχρι τις παρεμβάσεις του Τζο Μπάιντεν υπέρ της Ελλάδας.
Αλλά και τη μεταστροφή πολλών ευρωπαίων ηγετών απέναντι στην Τουρκία (Σαλβίνι, Μακρόν, Σολτς) αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ανακοινωθέντα που έφερναν την γείτονα προ κυρώσεων για την αποσταθεροποιητική της τακτική.

Θα εξάρει την ΕΥΠ και θα δώσει σύνθημα για όλα στο φως

Ασφαλώς, ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας Μητσοτάκη θα αφορά το καυτό θέμα των υποκλοπών.
Ο Πρωθυπουργός θα κινηθεί στην λογική όλα στο φως, θα επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη για εργαλειοποίηση του θέματος και θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα που επικρίνει την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και αντιδημοκρατικές ενέργειες, καθώς επί διακυβέρνησής του παρακολουθούνταν όλοι ακόμα και στελέχη της κυβέρνησής του, σύμφωνα και με έγγραφα που διέρρευσαν στον Τύπο.
Ο Πρωθυπουργός, παράλληλα, μπροστά στο κύμα αμφισβήτησης του ρόλου της ΕΥΠ, θα εξάρει την υπηρεσία για το σημαντικό της έργο στον υβριδικό πόλεμο που δέχτηκε η χώρα στο Έβρο.

Υβριδικός πόλεμος Τουρκίας και διεθνών ΜΜΕ

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θα πιάσει και το μεταναστευτικό ζήτημα παρουσιάζοντας μία σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική απέναντι σε μία εργαλειοποίηση του προβλήματος που επιχειρεί εδώ και καιρό η Τουρκία.
Είναι σίγουρο ότι θα αναφέρει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η χώρα ήταν εκτεθειμένη στην μεταναστευτική κρίση δημιουργώντας «Μόριες» και υποσκάπτοντας τη ευρυθμία των ελληνικών νησιών.
Τώρα που υπάρχει έλεγχος στα σύνορα, εξανίστανται και ο Ερντογάν και ο ΣΥΡΙΖΑ…
Παράλληλα, θα αναδείξει, πέραν του τουρκικού υβριδικού πολέμου με αιχμή το μεταναστευτικό, την επιχείρηση κατασυκοφάντησης της χώρας από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και διεθνή ΜΜΕ που συλλέγουν μονόπλευρα πληροφορίες από αντικυβερνητικούς κύκλους…

Στην ΔΕΘ οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο

Εν κατακλείδι, ο Πρωθυπουργός μαζί με ένα μεγάλο πακέτο στήριξης που ετοιμάζει να ανακοινώσει από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου θα αναπτύξει ένα συνολικό κυβερνητικό αφήγημα κυβερνητικής σταθερότητας το οποίο θα εγγυηθεί και η μικρή χειρουργική παρέμβαση του εκλογικού νόμου που θα κατεβάζουν τον πήχη της αυτοδυναμίας στο 36%.
Τις αλλαγές σκοπεύει να τις ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επικαλούμενος σοβαρά ζητήματα κυβερνησιμότητας και άρνηση από μεριάς ΠΑΣΟΚ να συνεργαστεί με τη ΝΔ.

Σωτήρης Πίκουλας 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης