Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Πρώτο και κύριο είναι να έχουμε σταθερή κυβέρνηση – Ναι στο bonus

Γεωργιάδης: Πρώτο και κύριο είναι να έχουμε σταθερή κυβέρνηση – Ναι στο bonus
Εκλογικό σύστημα χωρίς bonus οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως το μείζον για την χώρα είναι να έχει μια σταθερή κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής και υπέρ του εκλογικού bonus.
«Πάγια άποψή μου στην πολιτική μου διαδρομή είναι ότι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση.
Αυτό δεν εξαρτάται από την παρούσα συγκυρία.
Πάγια θέση μου είναι κατά της απλής αναλογικής και πάγια θέση μου είναι υπέρ του μπόνους.
Πλην της Γερμανίας που εκεί έχουν μία κουλτούρα συνεργασίας που τους επιτρέπει να σχηματίζουν κυβερνήσεις - αλλά με μεγάλο κόστος για τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτές- σε όλες τις άλλες χώρες το εκλογικό σύστημα χωρίς μπόνους οδηγεί σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις και σε ασταθείς κυβερνήσεις.
Άρα, το ερώτημα είναι ένα: Σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, θες να προσθέσεις στο σύστημα αβεβαιότητα ή θες να προσθέσεις σταθερότητα;» διερωτήθηκε μιλώντας στο Παραπολιτικά FM ο κ.Γεωργιάδης.

Κυβέρνηση συνεργασίας

Αναφερόμενος στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας ο κ.Γεωργιάδης είπε πως «για να κάνεις κυβέρνηση συνεργασίας δεν φτάνει να το θέλει μόνο ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να το θέλει και η άλλη πλευρά».
«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι δεν κάνει συνεργασία ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αφού δεν συνεργάζεται με κανέναν, γιατί συζητάμε τότε;
Εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας, θα ψηφίσει κυβέρνηση συνεργασίας;» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι «θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ».

Θα μας ξαναψηφίσει ο λαός

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός εάν μας κρίνει δίκαια, θα μας ξαναψηφίσει.
Διότι 3,5 χρόνια αντιπαλεύουμε με τις μεγαλύτερες αντιξοότητες του πλανήτη.
Η Ελλάδα τα έχει πάει συγκριτικά καλύτερα από όλους τους άλλους.
Οι επενδύσεις σπάνε ρεκόρ, η ανεργία έχει πέσει στο χαμηλότερο ποσοστό, βγήκαμε από το μνημόνιο, μοιράσαμε πολλά χρήματα.
Δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο γιατί ένας άνθρωπος που μας εμπιστεύθηκε το 2019 δεν θα μας εμπιστευθεί το 2023» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης