Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Ο κόσμος να περιμένει διαρκή στήριξη από την κυβέρνηση - Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκειά της

Πέτσας: Ο κόσμος να περιμένει διαρκή στήριξη από την κυβέρνηση - Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκειά της
«Φυσικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την θέρμανση στα σχολεία», σύμφωνμα με τον Στ. Πέτσα
Σχετικά Άρθρα

«Ο κόσμος να περιμένει μία διαρκής στήριξη από την κυβέρνηση και το λεγόμενο πακέτο-Μητσοτάκη θα στηρίζει όλα τα νοικοκυριά, όχι μόνο τα ευάλωτα», υπογράμμισε ενόψει ΔΕΘ και των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στις 10/9, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας.
Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο mega, το βασικό στην ΔΕΘ δεν είναι μόνο να αναφερθεί το ενεργειακό πλάνο, αλλά να «ξεδιπλωθεί» ολόκληρο το σχέδιο για τον επόμενο χρόνο.
Σημείωσε πως το κοστολόγιο του πακέτου στήριξης που ανακοινωθεί από στην ΔΕΘ θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ενεργειακή επάρκεια Ελλάδας

Κάνοντας αναφορά στην ενεργειακή κρίση, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «αυτά τα μέτρα που ακούγονται στην Ευρώπη δεν έχουν καμία σχέση με την εξορθολόγηση της ενέργειας που βλέπουμε στην Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης ήταν η επάρκεια και μετά η τιμή. Η Ελλάδα δεν είναι στην θέση αυτή, έχει εξασφαλίσει την επάρκεια της».
Ακόμη, ξεκαθάρισε για την θέρμανση στα σχολεία πως «φυσικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την θέρμανση στα σχολεία».

Στήριξη των δήμων

Ακόμη, ανέφερε ότι την Τετάρτη 7/9 θα γίνει μία συνάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ , όπου θα καταλήξει η κυβέρνηση σε ένα νέο πακέτο στήριξης των δήμων για να μην υπάρχει πρόβλημα με το κλείσιμο των προϋπολογισμών τους.

Κούρασε ο Ανδρουλάκης

Για το ζήτημα των υποκλοπών, επεσήμανε ότι «έχει κουράσει ο κ. Ανδρουλάκης, ένα μήνα λέει τα ίδια πράγματα. Του έχει ζητηθεί να ενημερωθεί για ένα απόρρητο ζήτημα και τον έχει καλέσει και ο πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες και κινδυνεύει να πέσει στην θάλασσα του «εγώ» του κ. Ανδρουλάκη».

Για Τουρκία

Τέλος, για την προκλητική στάση της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «το βασικό ζητούμενο είναι ότι βραχυπρόθεσμα, επειδή ο κ. Erdogan έχει μάθει να παίζει με τους συμβολισμούς, το 2022 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και το 2023 που συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Συνθήκη της Λωζάνης, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης