Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Ξανθού σε δημόσιες δομές υγείας της Αλεξανδρούπολης - Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ΕΣΥ

Επίσκεψη Ξανθού σε δημόσιες δομές υγείας της Αλεξανδρούπολης - Παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το  ΕΣΥ
Ο A. Ξανθός παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και το νέο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση νέων γιατρών και επαγγελματιών υγείας στις δημόσιες δομές

Επίσκεψη σε δομές υγείας της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε σήμερα ο πρώην Υπουργός Υγείας, Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από την Αναστασία Γκαρά, Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και από στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Έβρο.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, "το Κέντρο Υγείας και η ΤΟΜΥ Αλεξανδρούπολης έχουν στην πραγματικότητα αφεθεί στην τύχη τους, το προσωπικό που συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται, κρίσιμα τμήματα όπως το Ακτινολογικό Εργαστήριο υπολειτουργεί και δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες, ενώ δεν υπάρχει πλέον παιδίατρος σε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Αλεξανδρούπολης.
Η κυβέρνηση οδηγεί τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε λειτουργικό blackout, δεν στηρίζει τις ΤΟΜΥ και τα Κέντρα Υγείας και αφήνει το νέο σύστημα του προσωπικού γιατρού στην ευθύνη του ιδιωτικού τομέα. Ένα σύστημα που δεν έχει καν την πρόβλεψη για οικογενειακό παιδίατρο! Ουσιαστικά, η δημόσια παιδιατρική φροντίδα σε πρωτοβάθμιο επίπεδο εγκαταλείπεται οριστικά".
Στην επίσκεψη του Α. Ξανθού στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα και τις ελλείψεις από τη Διοίκηση, τα επιστημονικά και διοικητικά στελέχη και τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων.
Ο κ. Ξανθός παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ και το νέο πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση νέων γιατρών και επαγγελματιών υγείας στις δημόσιες δομές:

  • Αυτόματη αναπλήρωση των κενών λόγω συνταξιοδότησης με μόνιμο προσωπικό.
  • Μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού και των συμβασιούχων ΟΑΕΔ.
  • Επιστροφή στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας όλων των εργαζομένων που είναι σε αναστολή.
  • Στοχευμένες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών (15000 σε βάθος τριετίας) σε τομείς που υστερεί το ΕΣΥ (ΠΦΥ, ΤΕΠ, Εργαστήρια, ΜΕΘ, κλινικές λοιμώξεων, αποκατάσταση, ψυχική υγεία, οδοντιατρική περίληψη).
  • Γενναία αναβάθμιση μισθολογικών αποδοχών, συνθηκών εργασίας και εκπαίδευσης στο ΕΣΥ.
  • Σύγκλιση των δημόσιων δαπανών υγείας με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7%του ΑΕΠ).

«Μόνο με την παραπάνω δέσμη μέτρων μπορεί να διασφαλιστεί η επιβίωση, η “επούλωση πληγών” και η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ», τόνισε ο κ. Ξανθός.​
janthos.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης