Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Απάτη Pass του Μητσοτάκη - Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600 ευρώ και βρίσκει... εικοσάρικα - Η οργή γιγαντώνεται

Τσίπρας: Απάτη Pass του Μητσοτάκη - Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600 ευρώ και βρίσκει... εικοσάρικα - Η οργή γιγαντώνεται
Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή ότι οι δικαιούχοι του Power Pass θα λάβουν «50ευρα και 30ευρα» παρά τα όσα ακούγονταν και γράφονταν περί 600 ευρώ, κρούωντας τον κώδωνα ότι «όταν αποκαλυφθεί η απάτη, η οργή θα γίνει μεγαλύτερη»
Σχετικά Άρθρα
Στο σάλο που έχει προκληθεί με το φιάσκο της επιδότησης για το ρεύμα και τα αστεία ποσά που δίνονται σε ορισμένους πολίτες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για το αποκαλούμενο «Power Pass. 
Πιο αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «απάτη pass» και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει ένα «γενναίο πρόγραμμα στήριξης»

Εξοργίζεται περισσότερο ο κόσμος 

«Ψάχνει ο κόσμος να βρει τα 600αρια, βρίσκει εικοσάρικα και τριαντάρια και τρελαίνεται. Εξοργίζεται ακόμα περισσότερο. Είναι πιο έντιμο, πιο τίμιο, να έλεγε αυτά θα δώσουμε» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:
«Νομίζω ότι αυτό το πράγμα στην Ελλάδα πια, τα πάντα είναι επικοινωνία, τα πάντα να’ ναι μία ωραία φούσκα. Κάποια στιγμή αυτή η επικοινωνία τελειώνει, ο κόσμος βλέπει τον λογαριασμό. Ό,τι και να του λέει το κανάλι που ωραιοποιεί όλα τα πράγματα. Ό,τι και να λέει. Ο άλλος βλέπει τον λογαριασμό στην τσέπη του».
«Πρέπει να βγει και να δώσει ένα πραγματικά γενναίο πρόγραμμα στήριξης αντί του Απάτη Pass που είναι 30 ευρώ και 40» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η «προφητεία» Τσίπρα

Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβλέψει από την πρώτη στιγμή ότι οι δικαιούχοι του Power Pass θα λάβουν «50ευρα και 30ευρα» παρά τα όσα ακούγονταν και γράφονταν περί 600 ευρώ, κρούωντας τον κώδωνα ότι «όταν αποκαλυφθεί η απάτη, η οργή θα γίνει μεγαλύτερη».

«Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε χθες 600 € αναδρομικά σε κάθε καταναλωτή. Μόνο που σήμερα κοστολογεί το μέτρο στα 280 εκ. ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές. Όποιος κάνει τη διαίρεση καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής απάτης που θα αποκαλυφθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς», είχε γράψει από τον Μάιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o Αλέξης Τσίπρας.

Το ίδια είπε στις 7 Μαΐου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Κερατσίνι.
«Όταν τον Ιούνιο, θα έρθει η ώρα οι καταναλωτές να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους, θα αποκαλυφθεί η απάτη. Και τότε η οργή θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Είναι καλό κανείς να λέει την αλήθεια στον κόσμο, γιατί τα πράγματα γίνονται χειρότερα μετά».

Αντιδράσεις για το φιάσκο

Οι αντιδράσεις στην κοινή γνώμη αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν έντονες... Η δυσαρέσκεια των πολιτών είναι μεγάλη και η απογοήτευση διάχυτη, με την πλειοψηφία να διαμαρτύρεται ότι τελικά θα λάβει... ψίχουλα σε σχέση με τους λογαριασμούς που κλήθηκε να πληρώσει. Οι περισσότεροι από τους χρήστες των social media είδαν ποσά μεταξύ 30 – 40 ευρώ ή και ακόμα χαμηλότερα, ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που τα ποσά ήταν τριψήφια.
Από την πλευρά του, πάντως, ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα υποστήριξε ότι «οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν 6πλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι» αλλά και πως «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει μία τέτοια αύξηση». Επίσης, επανέλαβε το αφήγημα περί «εισαγόμενου πληθωρισμού» στον οποίο κι ο ίδιος θα ήθελε να σηκωθεί υψηλότερο ανάχωμα. Και κάπου εκεί έριξε στο... τραπέζι τις εθνικές αντοχές, τη στοχευμένη παρέμβαση, την παγκόσμια πρόκληση, τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε πόλεμο» και ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια έχουν όρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης