Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο της Κεραμέως - Στόχος η ακαδημαϊκή κοινότητα

Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο της Κεραμέως - Στόχος η ακαδημαϊκή κοινότητα
Ο Τσίπρας θέλει να πάρει το μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας…
Σχετικά Άρθρα

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχουμε στην Βουλή σήμερα 13/7 επ’ αφορμή της ψήφισης του νομοσχεδίου της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τίτλο «Νέοι ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».
Η μάχη των δύο αρχηγών στην Βουλή θα διεξαχθεί υπό τις νέες συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό, δηλαδή μετά από την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην πάει σε πρόωρες εκλογές το Σεπτέμβριο.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αλλάξει τώρα το «τροπάριο» και από εκεί που κατηγορούσε τον Πρωθυπουργό ότι δραπετεύει μέσω των εκλογών, θα υποστηρίξει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι παράγοντας αστάθειας και ότι φοβήθηκε να κάνει εκλογές καθώς φοβόταν ότι θα τις χάσει.

Ο Τσίπρας θέλει να πάρει το μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας που αντιδράει στο νομοσχεδιο

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί στην κυβέρνηση και για το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου καθώς θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει πόντους στην ακαδημαϊκή κοινότητα.
Και αυτό διότι, σύμφωνα με πανεπιστημιακούς παράγοντες, με το νομοσχέδιο ανατρέπεται η απ’ ευθείας εκλογή των οργάνων διοίκησης από τα μέλη ΔΕΠ, δεν υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα, ανοίγουν παράθυρα διαπλοκής στον έλεγχο της εκλογής Πρύτανη, τέσσερα εσωτερικά μέλη θα μπορούν να διαμορφώσουν σχετικά εύκολα τις συνθήκες για την εκλογή στο αξίωμα του Πρύτανη ενός εξ αυτών και ο Πρύτανης, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, καθίσταται ταυτόχρονα «ελέγχων και ελεγχόμενος».
Και άλλωστε στο νομοσχέδιο έχει επιτεθεί και η ίδια η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής που θεωρεί ότι η ΟΝΝΕΔ στηρίζει της κυβέρνηση εις βάρος της νεολαίας.

Εφ’ όλης συζήτησης σκληρή κόντρα

Βέβαια, όλη η αντιπολιτευτική γραμμή «χάλασε» λόγω των απαράδεκτων εκφράσεων του στενού συνεργάτη του Α. Τσίπρα Χρήστου Βερναρδάκη που χαρακτήρισε τη Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» - αργότερα ζήτησε συγνώμη-, στις οποίες αναμένεται να «πατήσει» σήμερα και ο Πρωθυπουργός.
Είναι σίγουρο ότι η μάχη για το νομοσχέδιο της κ. Κεραμέως θα ξεκλειδώσει και άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως η συνεχιζόμενη ακρίβεια, η ενέργεια και οι τιμές των καυσίμων.
Ίσως και στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή τον απαράδεκτο χάρτη των ελληνικών νησιών που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Erdogan, Βahceli ως τουρκικά.
Αλλά και με ολίγη από Κουφοντίνα αφού ο κατάδικος τρομοκράτης αρθρογράφησε σε εφημερίδα φιλικά διακείμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και σίγουρα, όπως φαίνεται θα συζητηθεί και η πιθανότητα να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, την οποία η αντιπολίτευση θα θέσει ως θέμα στην εθνική αντιπροσωπεία.

Τελικά θα έχουμε παρατεταμένο προεκλογικό σκηνικό

Όπως εξελίσσεται η προεκλογική μάχη μεταξύ των κομμάτων, η κάθε πολιτική κίνηση θα είναι μία αφορμή για προεκλογική κόντρα. Βουλευτές της συμπολίτευσης λένε ότι έτσι όπως έκλεισε το θέμα των πρόωρων εκλογών, τελικά μπήκαμε σε παρατεταμένο προεκλογικό αγώνα.
Αυτό δηλαδή που δεν ήθελε από την αρχή ο Πρωθυπουργός.
Από την μία, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει όλο αυτό το διάστημα μέχρι τέλος Ιουλίου να πηγαίνει σε περιοδείες και να έρχεται σε επαφή με το λαό.
Από την άλλη, η αντιπολίτευση να επιτίθεται σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα της οικονομίας που θα δούμε και το χειμώνα.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης