Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα για Novartis: Επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα - Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για βραβείο

Επίθεση Οικονόμου σε Τσίπρα για Novartis: Επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα - Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για βραβείο
Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα παραμονής του κ. Στουρνάρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή παρότι στοχοποιήθηκε
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων που προκάλεσαν οι διαρροές για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την παραπομπή τους στο Ειδικό Δικαστήριο και το πρωτοφανές αλαλούμ που προέκυψε στη συνέχεια.
«Ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, είναι ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αρμοδιότητα τα θέματα διαφάνειας. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για τη λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος, για κατάχρηση εξουσίας, για ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, για σειρά υποθέσεων μεταξύ των οποίων και η υπόθεση Novartis», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η εξέλιξη αυτή θέτει ενώπιον όλων ένα βαθύ πολιτικό ζήτημα και οριοθετεί το τεκτονικό ρήγμα που χωρίζει τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε επίπεδο αρχών όσο και σε επίπεδο άσκησης της εξουσίας», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
Υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας θεώρησε σωστό μετά την παραπομπή και δεύτερου στενού του συνεργάτη στο Ειδικό Δικαστήριο για τα πολιτικά τους πεπραγμένα, όταν ήταν μέλη των κυβερνήσεών του να επαίρεται αλαζονικά και να απειλεί τον πρωθυπουργό και τη σημερινή κυβέρνηση με εκφράσεις του τύπου «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη». Σχολίασε μάλιστα ότι «με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα. Το γεγονός δηλαδή ότι δύο στενοί του συνεργάτες, δύο εξ απορρήτων συνεργάτες του έχουν παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο κ. Τσίπρας είτε έχει μπερδευτεί είτε ασκεί ωμή προπαγάνδα προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν προτείνεται για κάποιου είδους βραβείο».
Τόνισε, επίσης, πως οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατήγορους. Όσο κυβέρνησαν προσπάθησαν «να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν τη δικαιοσύνη με αφόρητες πιέσεις, με μεθοδεύσεις, με θεσμικές εκτροπές. Γιατί η Δικαιοσύνη ήταν ένα από τα βασικά αναχώματα που τελικά τους εμπόδισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κράτος-παρία εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Ένα κράτος τριτοκοσμικό και χρεωκοπημένο στο οποίο θα έβρισκαν την ευκαιρία να επιβάλλουν ένα απόλυτα αυταρχικό καθεστώς αντίστοιχο των πάλαι ποτέ του υπαρκτού σοσιαλισμού ή των καθεστώτων νοτιοαμερικανικού τύπου», πρόσθεσε.

Σεβασμός στους θεσμούς και στο πολίτευμα

Την ίδια στιγμή, ο κ. Οικονόμου αντέτεινε ότι «η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει τεράστια παράδοση σεβασμού των θεσμών και του πολιτεύματος» τονίζοντας ότι σέβεται και έχει διασφαλίσει πλήρως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και ακόμη και με βαρύ τίμημα έχει υπηρετήσει την προσήλωση στη Δημοκρατία και τον Φιλελευθερισμό. «Κανένα μέλος της δικής μας κυβέρνησης δεν προσπάθησε ποτέ να καθοδηγήσει τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, δεν κατασκεύασε στοιχεία σε αγαστή συνεργασία με σκοτεινές φυσιογνωμίες. Δεν εκβίασε και δεν απείλησε όσους λειτουργούν με βάση τη συνείδηση και το καθήκον τους».
Υπογράμμισε ότι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το ότι στο πλαίσιο άσκησης της Δικαιοσύνης ανατράπηκε κατά ένα μέρος η αρχική εισαγγελική πρόταση. «Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν θα το άφηναν να συμβεί όσοι μιλούν για έλεγχο των αρμών της εξουσίας. Συνεπώς μας χωρίζει αγεφύρωτη άβυσσος με την πολιτική κουλτούρα, τις αξίες, τις πολιτικές πρακτικές και την ιδεολογία του κ. Τσίπρα και των συνοδοιπόρων του».

Η... στοχοποίηση Στουρνάρα

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως για τα εννέα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα «τα οποία το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε, έχουν οριστικά απαλλαγεί». Την ίδια στιγμή, συνέχισε, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα, κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για σειρά υποθέσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η υπόθεση Novartis. Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι την παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου, στην κ. Ράικου ώστε να επισπεύσει τη προώθηση του φακέλου για τα πολιτικά πρόσωπα στη Βουλ ή παρότι δεν υπήρχαν στοιχεία, καλώντας την να τα κατασκευάσει.
Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Στουρνάρα, απάντησε πως ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή παρότι στοχοποιήθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης