Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tσίπρας για Novartis: Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη

Tσίπρας για Novartis: Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους κ. Μητσοτάκη

"Τρία χρόνια τώρα ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη", αναφέρει ο Α. Τσίπρας

Σχετικά Άρθρα

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο Novartis, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, το βούλευμα «αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής».
Εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «τρία χρόνια τώρα ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη.
Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο.
Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια».

«Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης», προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας πως «ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους.
Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις», θέτοντας τα εξής ερωτήματα:
«Ποιοι δωροδοκήθηκαν;
Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;»
«Ό,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει. Σε αυτόν τον τόπο, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν.
Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.



Βουλευτές ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαστροφή της πραγματικότητας είναι αγαπημένη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Για διαστροφή της πραγματικότητας» από τον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο οι βουλευτές της ΝΔ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, απαντώντας στον κ. Τσίπρα.
«Φαίνεται ότι στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει εντελώς την επαφή τους με την πραγματικότητα και θεωρούν ότι οι υπουργοί που οργανώνουν παραδικαστικά κυκλώματα, παρεμβαίνοντας ευθέως στη δικαιοσύνη ή στήνουν διαγωνισμούς για να ελέγξουν τα μέσα ενημέρωσης, είναι 'αξιέπαινοι» αναφέρουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης και τονίζουν:
«Η διαστροφή της πραγματικότητας είναι αγαπημένη πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν θέλουν να 'πανηγυρίσουν' τις πρακτικές του υπουργού τους δεν έχουν παρά να διαβάσουν το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα που περιγράφει πώς πίεζε την πρώην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κα Ελένη Ράικου να στείλει τη δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ή αν χρειαστεί να τα κατασκευάσουν».

Αν αυτό δεν είναι «κόλαφος» και απόλυτη δικαίωση της πρότασης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τότε για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους προσθέτουν οι βουλευτές της ΝΔ.
Σημειώνουν μάλιστα, ότι «μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά να είναι φυσιολογικά, γιατί έτσι αντιλαμβάνεται τον τρόπο άσκησης της εξουσίας μέσω του ελέγχου των αρμών, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και αδυνατούν να αντιληφθούν το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας του κράτους Δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Γι' αυτό, αντί να απολογηθεί για το δικαστικό παρακράτος που έστησαν, ζητάνε με απύθμενο θράσος και τα ρέστα, χωρίς να αντιλαμβάνονται προφανώς, ότι ήδη δύο κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα βρίσκονται ήδη κατηγορούμενοι από τη Δικαιοσύνη για εξόχως σημαντικά θεσμικά αδικήματα».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης