Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Μητσοτάκη σε Erdogan από ΝΑΤΟ: Ξεπεράστηκαν καιροσκοπικές συμπεριφορές, όχι άλλη αστάθεια

Αιχμές Μητσοτάκη σε Erdogan από ΝΑΤΟ: Ξεπεράστηκαν καιροσκοπικές συμπεριφορές, όχι άλλη αστάθεια
Είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με νέες γεωπολιτικές προκλήσεις υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Αιχμές κατά του προέδρου Erdogan σχετικά με τη στάση της Τουρκίας όσον αφορά το veto στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, το οποίο τελικά ήρθη κατά τις χθεσινές συνομιλίες των εμπλεκόμενων μερών άφησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αφού επισήμανε πως ξεπεράστηκαν καιροσκοπικές συμπεριφορές, τόνισε πως δεν χρειάζεται άλλη αστάθεια.
«Συναντιόμαστε σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στη σκιά ενός πολέμου.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά μία τομή στον γεωπολιτικό χρόνο.
Δίνει νέα σημασία στην Ευρωατλαντική συμμαχία και μας υποχρεώνει να κινηθούμε ταχύτερα ώστε να ενισχύσουμε τις δομές του ΝΑΤΟ.
Βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με νέες σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις.
Και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί στο νέο στρατηγικό δόγμα, το οποίο θα υιοθετήσουμε σε λίγο, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η Συμμαχία μας» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την προσέλευση του στον χώρο όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Πρυτάνευσε η λογική

«Θέλω επίσης να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι σήμερα η Συμμαχία θα απευθύνει πρόσκληση στη Φινλανδία και στη Σουηδία να γίνουν το 31ο και το 32ο μέλος της Συμμαχίας.
Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της Συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές» ανέφερε ο Κ.Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στη Συμμαχία μετά την άρση του τουρκικού veto.

Πυλώνας σταθερότητας

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και αποτελεί σημαντικό πυλώνα σταθερότητας στη ΝΑ Μεσόγειο.
«Η Ελλάδα αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952.
Είμαστε ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, είμαστε μία χώρα η οποία συστηματικά επενδύει άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τη δική μας αμυντική αποτρεπτική δυνατότητα αλλά και τις δομές της Συμμαχίας.
Ως πυλώνας σταθερότητας, λοιπόν, στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή η προσήλωση της Συμμαχίας θα πρέπει να είναι στην πρόκληση που αντιμετωπίζει στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Δεν χρειαζόμαστε καμία άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->