Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Δεν θα πάει σε θερμό επεισόδιο ο Erdogan με την Ελλάδα

Μπακογιάννη: Δεν θα πάει σε θερμό επεισόδιο ο Erdogan με την Ελλάδα
Πλήρως θωρακισμένος με επιχειρήματα ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ είπε η κα.Μπακογιάννη
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan δεν πρόκειται να επιχειρήσει κάποιο θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Μπακογιάννη είπε πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα επιχειρήσει ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα για πάρα πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι ότι δεν έχει να κάνει με μια διαλυμένη χώρα, αλλά με μια χώρα με τεράστια αμυντική θωράκιση.
«Ο Erdogan δεν έχει στείλει ποτέ τον τουρκικό στρατό ο οποίος πολεμάει, αλλά πολεμάει στη Συρία στη Λιβύη, σε χώρες όχι οργανωμένες», σημείωσε η κα.Μπακογιάννη
Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και το ενδεχόμενο η Άγκυρα να θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται πλήρως θωρακισμένος, «αστακός» από άποψη οπλοστασίου, με τα σταθερά ελληνικά επιχειρήματα που είναι πάρα πολλά, από τα πρακτικά της Συνθήκης της Λωζάνης μέχρι και το Διεθνές Δίκαιο όπως ισχύει σήμερα.

Μας έκανε χάρη ο Cavusoglu

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο Τούρκος ΥΠΕΞ M. Cavusoglu «μας έκανε μεγάλη χάρη, με την πρόταση πως «τα σύνορα της Τουρκίας δεν περιορίζονται», ενώ χαρακτήρισε «γελοίο» τον παραλληλισμό που επιχείρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ με το Βουκουρέστι για να δικαιολογήσει το «μπλόκο» της Άγκυρας σε Σουηδία και Φινλανδία.
Σε αυτό το πλαίσιο η κα. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το τουρκικό επιχείρημα είναι γελοίο καθώς στην περίπτωση της Σουηδίας και της Φινλανδίας «δεν υπάρχει καμία χώρα, καμία, η οποία να αρνείται τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ πλην της Τουρκίας. Άρα εκεί η Τουρκία, θα υποχρεωθεί να βάλει βέτο».

Να μας πει ο Τσίπρας

Επιπλέον, η βουλευτής της ΝΔ, ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, με αφορμή την τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το θέμα.
«Καλώ τον κ. Τσίπρα σήμερα, πριν πάει ο κ. Μητσοτάκης (στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ), γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να πει ξεκάθαρα: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι αρνητικό στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Φινλανδία και τη Σουηδία, δηλαδή ταυτίζεται με την ρωσική και την τουρκική θέση;», τόνισε η κα. Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι μπορεί να πρόκειται και για μια «προσωπική μπαρούφα» του κ. Τζανακόπουλου καθώς «κάποιες φορές του ξεφεύγουν κάποια πράγματα», ωστόσο επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός αλλά και οι πολιτικοί πρέπει να ξέρουν την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης