Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Δεν παρασυρόμαστε από την έξαρση της ρητορικής και των προκλήσεων της Τουρκίας

ΥΠΕΞ: Δεν παρασυρόμαστε από την έξαρση της ρητορικής και των προκλήσεων της Τουρκίας
Είμαστε ψύχραιμοι, δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως «δεν παρασυρόμαστε από την έξαρση της τουρκικής ρητορικής ούτε από την έξαρση των προκλητικών ενεργειών» διατύπωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.
Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών ο κ.Παπαϊωάννου είπε πως η ελληνική πλευρά αντιδρά πάντα με ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο.
«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα εθνικά μας συμφέροντα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα με την επιστολή της πρόσφατα στον γγ του ΟΗΕ, με ξεκάθαρα νομικά επιχειρήματα αποδομεί ένα προς ένα τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς.
«Βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μία αύξηση της τουρκικής ρητορικής σε αντίδραση των ενεργειών μας αυτών.
Η εξωτερική μας πολιτική βασίζεται πάνω σε συγκεκριμένες αξίες, αρχές, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και πάνω σε αυτές τις αξίες και αυτές τις αρχές θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε» υποστήριξε ο κ.Παπαϊωάννου, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα δεν απαντά ποτέ σε προσωπικό επίπεδο, μιλά πάντα για τις ενέργειες μίας χώρας και όχι για πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι η χώρα μας επιθυμεί τον διάλογο με την Τουρκία αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
«Απαντάμε με σύνεση και ψυχραιμία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα ενημερώνουμε και τους ομολόγους μας και τους συμμάχους μας για όλα αυτά» τόνισε εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης