Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον σταθερή σχέση με την κοινωνία

Τσίπρας: Εκλογές έπρεπε να είχαν γίνει χθες - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον σταθερή σχέση με την κοινωνία
Κυβερνήσαμε τον τόπο με 30.000 μέλη, τώρα έχουμε 170.000 είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μια σταθερή σχέση με την κοινωνία διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας παράλληλα και με αφορμή τα σενάρια για εκλογές στις 2 Οκτωβρίου του 2022, πως αυτές έπρεπε να είχαν γίνει χθες.
«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν αλλά έπρεπε να έχουν γίνει χθες.
Ανησυχώ για το τι θα παραλάβουμε, γιατί έχω ξαναπαραλάβει καμμένη γη.
Δεν είχαμε να πληρώσουμε ούτε συντάξεις και παρέδωσα 37 δις στα κρατικά ταμεία» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τσίπρας.
Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ
, είπε ότι  είναι δικαιωμένος γιατί του βγήκε το ρίσκο.
«Μετά την εκλογή αντιστοιχίζεται ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ του 3% με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ.Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι το στοίχημα της συμμετοχής ήταν ρίσκο γιατί «δεν υπήρχε ανθυποψήφιος, δεν υπήρχε αμφισβήτηση, αλλά και γιατί δεν κάναμε ότι έκαναν άλλα κόμματα, να προσκαλέσουμε τους φίλους να ψηφίζουν», αφού, όπως είπε, όσοι συμμετείχαν γράφτηκαν σαν μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τριπλασιάσαμε τα μέλη μας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε τον τόπο με 30.000 μέλη, πριν την εσωκομματική εκλογή είχε 60.000 μέλη και τώρα έχουμε 170.000 μέλη, σχεδόν τριπλασίασε τα μέλη.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι ο κόσμος αυτός ήλθε για να μείνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει μία σταθερή σχέση με την κοινωνία» είπε ο κ.Τσίπρας.
Ερωτηθείς πως εξηγεί την απουσία ανθυποψηφίου, ο κ.Τσίπρας απάντησε ότι «υπάρχουν πολλά ικανά στελέχη αλλά τώρα δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση, γιατί δεν υπάρχει διαφορετικό στρατηγικό και πολιτικό σχέδιο στο κόμμα, αλλά αυτό έκανε πιο δύσκολη την συμμετοχή».
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη στην διαδικασία για την Κεντρική Επιτροπή, την εκλογή στις πρώτες θέσεις γυναικών υποψηφίων - σε Αττική και Θεσσαλονίκη - καθώς και την σημασία της εσωκομματικής δημοκρατίας που ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλα κόμματα.

Τι είπε για ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με τους ΠΑΣΟΚογενείς, σχολίασε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν περισσότερα από 10 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσον αφορά στο αν ευνοήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων και από τη συνεργασία με τη ΝΔ, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι «αυτό που ζητώ είναι να μην έχει κανείς κλειστά τα χαρτιά σε σχέση με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός».
«Είναι δικαίωμά του να πει αν θα συνεργαστεί ή δεν θα συνεργαστεί.
Αλλά όταν τον ρωτάνε ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και δεν λέει το αυτονόητο, δηλαδή ότι τα κόμματα που θα κυβερνήσουν, αυτός που θα έχει το προβάδισμα στην λαϊκή ετυμηγορία θα έχει το προβάδισμα και στο να επιλέξει τον Πρωθυπουργό, αφήνονται σκιές που έχουν και θεσμικό αντίκτυπο.
Οι περίοδοι εκείνοι που πρωθυπουργοί έβγαιναν στις παρακάμερες με παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων και του παλατιού είναι σκοτεινή εποχή και πολύ μακρινή.
Οι πρωθυπουργοί πρέπει να εκλέγονται από τον λαό και όχι να διορίζονται.
Όσο δεν ξεκαθαρίζει τις θέσεις του το ΚΙΝΑΛ δημιουργεί υπόνοιες ότι έχει στο μυαλό του λύσεις τύπου Παπαδήμου και λύσεις τραπεζιτών και μη πολιτικών προσώπων» είπε ο κ.Τσίπρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης