Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Biden επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των σχέσεων με τις ΗΠΑ

Πελώνη: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Biden επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των σχέσεων με τις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να αγοράσει μια μοίρα F35 όχι πριν το 2028 είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως «η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο επιβεβαίωσε το άριστο επίπεδο των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων, που βρίσκονται σήμερα στο καλύτερο σημείο από ποτέ» διατύπωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κα.Πελώνη υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την δεξίωση εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα μας στο πρόγραμμα των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και να αγοράσει μία μοίρα - όχι πάντως πριν το 2028 - όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Ιστορικές σχέσεις

Όπως είπε, σύντομα θα εκκινήσει η διαδικασία από την ελληνική πλευρά με επιστολή αιτήματος προς τις αμερικάνικες αρχές, ώστε σταδιακά να αρχίσει η συζήτηση, και η διαπραγμάτευση για τους όρους.
Η κ. Πελώνη δήλωσε ακόμη ότι στη συνάντηση τεθήκαν όλα τα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της τουρκικής προκλητικότητας, καθώς είναι μέρος μιας πολύ ευρείας ατζέντας.
Τόνισε ωστόσο ότι οι ιστορικές μας σχέσεις με τις ΗΠΑ, δεν ορίζονται σε σχέση με μια άλλη χώρα.
«Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο δεν χρειάζονται εντάσεις στην περιοχή. Θέλουμε τον διάλογο και ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκιά ωστόσο τέτοιες προκλήσεις είναι απαράδεκτες, δεν γίνονται αποδέκτες, και θα έχουν την κατάλληλη απάντηση και επί του πεδίου και διπλωματικά» επισήμανε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->