Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λευκός Οίκος για συνάντηση Μητσοτάκη – Biden: Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ

Λευκός Οίκος για συνάντηση Μητσοτάκη – Biden: Πιο ισχυρές από ποτέ οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ
Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στην Ουκρανία και στην ανατολική Μεσόγειο
Σχετικά Άρθρα

Το ιστορικά υψηλό επίπεδο στο οποίο έχουν ανέλθει οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden στη συνάντηση που είχε με τον Κ. Μητσοτάκη, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από την αμερικανική προεδρία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ.Biden συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ. Όπως υπογράμμισαν, οι διαρκείς δεσμοί μεταξύ των κοινωνιών των δύο χωρών έχουν καθορίσει τους διμερείς δεσμούς για περισσότερους από δύο αιώνες.
Κατά τη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος όλο το φάσμα της διμερούς συνεργασίας, καθώς οι δύο ηγέτες εξέτασαν την ισχυρή και αυξανόμενη αμυντική συνεργασία, τις κοινές δημοκρατικές αξίες και τη δέσμευσή για την περαιτέρω επέκταση του διμερές εμπορίου και των επενδύσεων.
Επιπλέον, συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής υποστήριξής στις προσπάθειες επιβολής κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της, και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τον λαό και την κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η κλιματική αλλαγή και οι απειλές εναντίον της δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->