Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντογεώργης (γ.γ. Συντονισμού): Προτεραιότητα η ενεργειακή επάρκεια και η στήριξη των πολιτών - Άμεση και αισθητή η παρέμβαση

Κοντογεώργης (γ.γ. Συντονισμού): Προτεραιότητα η ενεργειακή επάρκεια και η στήριξη των πολιτών - Άμεση και αισθητή η παρέμβαση
"Το επόμενο κομμάτι παρέμβασης θα πρέπει να είναι και διατηρήσιμο και να το “αντιλαμβάνεται” ο πολίτης. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάτι τέτοιο, με βάθος χρόνου, γιατί βλέπουμε ότι έχουν βάθος τα πράγματα και η κρίση", ανεφερε ο Γ. Κοντογεώργης
Σχετικά Άρθρα

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της χώρας, η εξασφάλιση της βοήθειας στους πολίτες για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και η ύπαρξη ενός ευρύτερου πλαισίου στήριξης των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θ. Κοντογεώργης.
Ο ίδιος μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με τη λήψη μέτρων στήριξης σε κεντρικό επίπεδο στην Ευρώπη, αφού σημείωσε πως «η ΕΕ αργεί να πάρει αποφάσεις, αλλά παίρνει πάντα τις σωστές αποφάσεις», τόνισε πως η κρίση δεν μπορεί να περιμένει και αναφέρθηκε στο νέο εθνικό πρόγραμμα στήριξης απέναντι στις συνέπειες του πολέμου και της εισαγόμενης ενεργειακής «έκρηξης» που γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, και τα μέτρα που σύντομα θα ανακοινωθούν.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης, «προχωράμε με την επιδότηση τον Μάιο, όπως ίσχυε τον Απρίλιο, για τους λογαριασμούς ρεύματος, ως πρώτο κομμάτι, ενώ το επόμενο κομμάτι παρέμβασης θα πρέπει να είναι και διατηρήσιμο και να το “αντιλαμβάνεται” ο πολίτης. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάτι τέτοιο, με βάθος χρόνου, γιατί βλέπουμε ότι έχουν βάθος τα πράγματα και η κρίση».
«Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Η παρέμβαση θα είναι άμεση και πιστεύω ότι θα είναι και “αισθητή”», πρόσθεσε ο κ. Κοντογεώργης.
«Δυσκολεύονται τα νοικοκυριά, η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει το εισόδημα. Το 2022 ο μέσος πληθωρισμός θα είναι 5,5% και θεωρούμε ότι οι αυξήσεις αυτές στον κατώτατο μισθό καλύπτουν τις αυξήσεις. Το βάρος μας τώρα δίνεται στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στην καθημερινότητα», τόνισε μεταξύ άλλων.Αναφορικά με την κριτική για τα μέτρα που ισχύουν σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο κ. Κοντογεώργος είπε ότι «στην Ισπανία πλήρωναν τα νοικοκυριά τον Μάρτιο αυξημένο κατά 65% το ηλεκτρικό ρεύμα. Στην Ιβηρική υπάρχει πρόβλημα συνδεσιμότητας και βοήθειας από όμορα κράτη. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας, για αυτό και εγκρίθηκαν από την ΕΕ άλλα μέτρα για την Πορτογαλία και την Ισπανία».

Για Ρωσία

Σχετικά με την απαίτηση της Ρωσίας για πληρωμή σε ρούβλια των παρεχόμενων ποσοτήτων φυσικού αερίου, ανέφερε ότι «τη Δευτέρα, στο Συμβούλιο των Υπ. Ενέργειας της ΕΕ που θα ληφθούν υπόψη τα δεδομένα από όλες τις χώρες, η χώρα μας πάει με την θέση πως πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που δεν θα επηρεάζουν τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία, αλλά παράλληλα να μην διακινδυνεύει η ενεργειακή επάρκεια της χώρας».

Περί τουρκικής προκλητικότητας

Τέλος, για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Κοντογεώργης χαρακτήρισε «απαράδεκτες και προκλητικές» τις ενέργειες της Άγκυρας, προσθέτοντας πως γίνονται όλες οι δέουσες ενέργειες σε διπλωματικό πεδίο.
Ερωτηθείς για τα αίτια αυτής της κλιμάκωσης, ανέφερε πως «διαχειριστήκαμε μια κατάσταση στον Έβρο, λύσαμε θέματα που είχαμε με όμορες χώρες, κάναμε αμυντικές συμφωνίες με διάφορα κράτη και ενισχύσαμε την άμυνα της χώρας» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει ενοχληθεί και για την επικείμενη συνάντηση του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο με τον J. Biden και την ομιλία του πρωθυπουργού στις 17/5 στο Κογκρέσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->