Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: «Εκτός τόπου και χρόνου» τα περί πρόωρων εκλογών - Η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan (13/3)

Οικονόμου: «Εκτός τόπου και χρόνου» τα περί πρόωρων εκλογών - Η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan (13/3)
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απέρριψε τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες
Σχετικά Άρθρα

Τα περί πρόωρων εκλογών απορρίπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «οι προβλέψεις αυτές είναι εκτός τόπου και χρόνου» και υποστήριξε ότι «μέλημα του πρωθυπουργού» είναι να λαμβάνονται αποφάσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο «για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτοφανείς αυτές δυσμενείς εξελίξεις».
Μάλιστα ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου» ενώ απέκλεισε εκ νέου και τα σενάρια περί μιας ακόμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Είναι δε ενδεικτικό ότι κατά την εισηγητική του παρέμβαση ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον «η Ελλάδα χρειάζεται αρραγή ενότητα, σταθερότητα και ευθύνη» και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι διακινεί «μύθους» και αδυνατεί να κατανοήσει τη διεθνή πραγματικότητα σε ότι αφορά την ακρίβεια και το είδος των μέτρων που απαιτούνται για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων.

Η συνάντηση Μητσοτάκη με Erdogan

Όσον αφορά τις προσδοκίες της Αθήνας από το ραντεβού Erdogan – Μητσοτάκη τόνισε ότι τόσο χτες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο όσο και προχτές στο briefing η Ελλάδα έχει θέσει το πλαίσιο και το πνεύμα αποδοχής της τουρκικής πρόσκλησης για τη συνάντηση.
«Το ότι έχουμε διαφωνίες δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε. Ο πρωθυπουργός προσέρχεται στη συνάντηση με ρεαλισμό. Οι θέσεις μας εδράζονται στο διεθνές δίκαιο και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Οι δυο χώρες παρά τις διαφορές μας αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις στην περιοχή μας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών να αναζητήσουμε θετικούς τρόπους αντιμετώπισης των προσκλήσεων αυτών» είπε ο Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να πρυτανεύσει ένα «πνεύμα -που έχει διαμορφωθεί διεθνώς, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ- απερίφραστης καταδίκης κάθε απόπειρας αναθεωρητισμού, αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και κατάφωρης παραβίασης της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας χωρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης