Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Ότι συμβαίνει απέναντι στον Putin, πρέπει να ισχύει και για τον Erdogan

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Ότι συμβαίνει απέναντι στον Putin, πρέπει να ισχύει και για τον Erdogan
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μας θέλουν αποκούμπι, στο συνέδριο θα αποφασίσουμε για το όνομα είπε ο κ.Ανδρουλάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ότι συμβαίνει απέναντι στον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, θα πρέπει να ισχύει και για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan διατύπωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Ν. Ανδρουλάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στην στήριξη του ΚΙΝΑΛ στην Κυβέρνηση για την αποστολή αμυντικού υλικού στο Κίεβο, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι μια χώρα που έχει υποστεί ανάλογη συμπεριφορά στο παρελθόν με τα γεγονότα της Κύπρου, δεν μπορεί να μην πάρει θέση.
«Είμαστε φίλοι του ρωσικού λαού, με μακρά ιστορία, αλλά ο Putin έχει πάρει αποφάσεις που τις καταδικάζουμε.
Από την στιγμή που 18 κράτη έχουν στείλει όπλα, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην στείλει και η χώρα μας εξοπλισμό στην Ουκρανία», λέγοντας πως θα πρέπει όλοι να είναι ειλικρινείς.
«Την ώρα του σκληρού εμφυλίου στην Υεμένη, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος διαπραγματεύονταν την αποστολή βαρέως οπλισμού στην Σαουδική Αραβία και μάλιστα με επίσημο τρόπο.
Το καλοκαίρι που υπήρχε ψήφισμα για να καταδικάσει η Ευρωβουλή την συγκέντρωση ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε» ανέφερε ο κ.Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας πως «εμείς αξιακά, όπου υπάρχει καταπάτηση κράτους δικαίου και διεθνούς δικαίου και παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είμαστε απέναντι».

Τα ίδια με τον Putin λέει και ο Erdogan

«Ο Putin δείχνει αναθεωρητική αντίληψη για τα θέματα της περιοχής, βασιζόμενος σε ένα παρελθόν.
Τα ίδια λέει και ο Erdogan.
Αν είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε αλληλεγγύη κάποια στιγμή, πρέπει και να δίνουμε αλληλεγγύη» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης.
«Βεβαίως πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες, για να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και όλες οι χώρες πως πρέπει ό,τι συμβαίνει απέναντι στον Putin, πρέπει να ισχύει και για τον Erdogan.
Είναι αναθεωρητική δύναμη που προκαλεί αναστάτωση και αταξία στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε, αναφέροντας ακόμη «όμως και οι ΗΠΑ από το 1990 και μετά έχουν καταπατήσει το διεθνές δίκαιο».

Στο συνέδριο το όνομα του κόμματος

«Το όνομα μας είναι ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και αυτό θα το συζητήσουμε και στο συνέδριο μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να είμαστε η δύναμη του ορθού λόγου σε όλα τα θέματα, με προγραμματικές θέσεις, μέχρι να μας δοθεί η εξουσία».
«Θέλουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.
Δεν αξιοποιούμε τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, αλλά τοποθετούμαστε αξιακά σε όλα τα θέματα.
Κάποιοι το παίζουν “Πόντιοι Πιλάτοι” σε όλα» υποστήριξε ο κ.Ανδρουλάκης.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, είπε πως «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν την δική μας παράταξη ως αποκούμπι».
«Εμείς έχουμε άλλους στόχους», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας πως τα πρώτα μελήματα στην πολιτική του κόμματος είναι οι θεσμοί, η οικονομία και το κοινωνικό κράτος.
«Εγώ έχω 3 στόχους: να αλλάξουμε 10-15 πράγματα σε βασικούς τομείς, να έχω ένα σύγχρονο ανθρώπινο δυναμικό, καταρτισμένο, που θα το εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός για να κάνει το πρόγραμμα μας πράξη και να πετύχουμε ανατροπή των συσχετισμών και της σημερινής παθογένειας της χώρας».

Σύντομα εκλογές

«Το θέμα είναι το αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές.
Η ΝΔ συνεχώς συσσωρεύει αποτυχίες και ο κ. Τσιπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναλλακτική.
Σε αυτό το περιβάλλον έχουμε μια μεγάλη και ιστορική ευκαιρία: να αναταχθεί η δημοκρατική παράταξη και να δώσει λύσεις στον ελληνικό λαό.
Πιστεύω ότι θα γίνουμε και κυβέρνηση» είπε ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης