Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους
Όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτή τη συγκυρία είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτή τη συγκυρία.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι από εδώ και πέρα, όσοι εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα πρέπει να λειτουργούν με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021.
Όπως είπε, «πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους», ενώ τόνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (πχ μεταφοράς) και γι'αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων - εξόδων.
«Δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.
Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» είπε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης