Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Zelensky – O Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Zelensky – O  Πρωθυπουργός εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία
Aπό το Υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό
Σχετικά Άρθρα

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον Πρόεδρο της Ουκρανίας,Volodymyr Zelensky, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά.
Ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, με τον οποίο συμφώνησαν ότι θα παραμείνουν πλήρως συντονισμένοι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας προς την Ουκρανία και στον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες.

Η επικοινωνία με Zelensky

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας,Volodymyr Zelensky, ο  κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί και ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου προσωπικά, από την πρώτη στιγμή, υπέρ της χώρας του και ζήτησε τη συνέχιση της στήριξης στο πλαίσιο της ΕΕ.
Σημειώνεται ότι από το Υπουργείο Υγείας αποστέλλεται προς την Ουκρανία, ιατροφαρμακευτικό υλικό.
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε εκτενή συνεργασία στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Έλληνες διπλωμάτες στην Ουκρανία - Τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο ο οποίος έχει σταλεί εκτάκτως στη Μαριούπολη για να ενισχύσει τη λειτουργία του εκεί Ελληνικού Γενικού Προξενείου, αλλά και τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, είχε το πρωί του Σαββάτου 26/2 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς της Ουκρανίας.
Σημειώνεται ότι στη Μαριούπολη το Ελληνικό Γενικό Προξενείο είναι το μόνο που θα παραμένει ανοιχτό.
Οι Ελληνικές προξενικές αρχές στις δύο πόλεις, σε καθημερινή στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, συνεχίζουν να παρέχουν τη συνδρομή τους, στους Έλληνες υπηκόους, τους ομογενείς και τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης