Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέοι πονοκέφαλοι του Τσίπρα μετά τον Τσακαλώτο: Η δημοσκόπηση της Eteron, ο Μάρης και ο Σακελλαρίδης

Νέοι πονοκέφαλοι του Τσίπρα μετά τον Τσακαλώτο: Η δημοσκόπηση της Eteron, ο Μάρης και ο Σακελλαρίδης
Η δημοσκόπηση της Eteron του Mάρη και οι αντιδράσεις Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα

Στο στρατόπεδο του Αλέξη Τσίπρα επικρατεί προβληματισμός για την συμπεριφορά του επιχειρηματία - μιντιάρχη Δημήτρη Μάρη ο οποίος θεωρείται ότι διάκειται θετικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Λέμε θεωρείται διότι το γνωστό κεντροαριστερό think tank Εteron το οποίο είναι δικής του έμπνευσης και στο οποίο εκτελεστικός βραχίονας είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσίευση μία δημοσκόπηση, τα στοιχεία της οποία διόλου κολακευτικά ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την Αριστερά…

Η δημοσκόπηση της Eteron του Mάρη και οι αντιδράσεις Τσίπρα


Με απλοικές ερωτήσεις του τύπου «θεωρείται την Αριστερά καλή ή καλή» και αντί της πρόθεσης ψήφου, ερώτηση για το με πιο κόμμα είστε πιο κοντά, η δημοσκόπηση έδειξε ότι τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 12,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η πλειοψηφία των ερωτηθέντων να θεωρεί την Αριστερά κάτι κακό.
Τα αποτελέσματα έδωσαν μία επίπλαστη εικόνα ότι η ΝΔ είναι αχτύπητη και ότι κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό ως κόμμα αλλά και ως Κεντροδεξιά ιδεολογία. Φυσικά στις υπόλοιπες δημοσκοπήσεις παρατηρείται μία εικόνα μεγάλης φθοράς της κυβέρνησης και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων/δυσαρεστημένων από την ΝΔ.
Ξεκάθαρα, ο τρόπος που ερμηνεύτηκε η δημοσκόπηση της Eteron δεν άρεσε στην Κουμουνδούρου η οποία, μόλις είχε συνέλθει από το μεγάλο χαστούκι του Ευκλείδη Τσακαλώτου όπου σε συνέντευξή του είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα ανασφαλή και ότι διαλέγει λάθος συνεργάτες.
Δεν περίμενε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ότι ένας επιχειρηματίας φίλα προσκείμενος στον Αλέξη, θα έθετε σε αμφιβολία τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι πιστεύουν στην Κουμουνδούρου για το νέο πρότζεκτ


Η εξήγηση που έδωσαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας θέλει να προωθήσει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως το νέο πρόσωπο στην ανανεωτική Αριστερά και ως μία χρυσή εφεδρεία όταν αποσυρθεί ο Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, γνωρίζουν τις νέες παρέες του επιχειρηματία ο οποίος πλέον συναγελάζεται με επιχειρηματίες που αποτελούν κόκκινο πανί για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη έχουν προσεγγίσει πολλοί καθώς έχει μείνει άφθαρτος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έφυγε νωρίς και αποχώρησε.
Διαθέτει ένα καλό προφίλ ενώ η γυναίκα του γνωστή παρουσιάστρια, αποτελεί την κεντρική επιλογή του Mega.Εκείνος βέβαια ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να γυρίσει στην πολιτική…

Η προσπάθεια ανοίγματος στα media


Να πούμε, ότι όταν ο επιχειρηματίας έγινε δέκτης παραπόνων για την ακατανόητη δημοσκόπηση τότε μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μιλώντας για fakenews των φυλοκυβερνητικών ΜΜΕ.
Το κακό, όμως, είχε γίνει.
Επειδή, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μακριά από την εξουσία ο εν λόγω προσπαθεί να μιλήσει με την κυβέρνηση και να μεγαλώσει το μιντιακό του σχήμα.
Μάλιστα, πριν λίγο καιρό μαθεύτηκε ότι έκανε πρόταση να μπει στην γνωστή εφημερίδα-ιστοσελίδα LIFO προκειμένου να έχει απήχηση σε ένα μεγάλο απολιτίκ κοινό.
Το deal δεν έγινε.

H αριστερή εκδοχή του ΔιαΝΕΟσις


Oπως, εξηγούν άνθρωποι του χώρου το Eteron, το Ινστιτούτο για την προοδευτική σκέψη και την κοινωνική αλλαγή, ήθελε να κάνει αίσθηση στον πολιτικό κόσμο και τα ΜΜΕ με τη δημοσκόπηση.
Θέλει να γίνει όπως η ΔιαΝΕΟσις αλλά στο πιο αριστερό του.
Η ΔιαΝΕΟσις και τα στελέχη της είναι ουσιαστικά ένα Ινστιτούτο που αξιοποίησε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με κορυφαίο παράδειγμα τον Κυριάκο Πιερρακάκη.
Το Eteron που το επόμενο διάστημα θα κάνει κάλεσμα σε επιστήμονες να πλαισιώσουν την προσπάθεια του, έχει πολύ δρόμο ακόμα.
Κυρίως θα πρέπει να κάνει τις σωστές ερωτήσεις στο κοινό που θέλει να απευθυνθεί…

Mαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης