Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα η Ελλάδα – Αύριο (21/2) τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία

Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα η Ελλάδα – Αύριο (21/2)  τα μέτρα ενάντια στην οπαδική βία
Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο, ανέφερε ο Τ. Θεοδωρικάκος

Στα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας- χουλιγκανισμού, αλλά και την προκλητικότητα και προπαγάνδα των Τούρκων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε ότι αύριο, Δευτέρα 21/2, θα ανακοινωθεί το πακέτο μέτρων για την οπαδική βία.
«Η Κυβέρνηση, η Πολιτεία, ανταποκρίνεται στην απόλυτη λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος στην οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό. Πρώτον, σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος. Η Ελληνική Αστυνομία, ήδη έχει κλείσει δεκάδες αυτήν την περίοδο και θα κλείσει και οι υπόλοιποι που λειτουργούν παρανόμως. Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Και δεύτερον, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι ποινές αυστηροποιούνται. Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο. Οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ, σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ πρέπει να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση και να συνειδητοποιήσουν ότι η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν. Η δύναμή τους είναι να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες. Να πηγαίνει η οικογένεια στο γήπεδο, να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το θέαμα και τον αθλητισμό, είτε είναι ποδόσφαιρο είτε είναι μπάσκετ, είτε είναι οποιοδήποτε άθλημα. Η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα», πρόσθεσε ο υπουργός.
Υπογράμμισε ότι «η Αστυνομία, όχι απλώς δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά κάνει πράξη το ότι: ο Νόμος είναι Νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από την θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ΄ όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον από τον Ελληνικό λαό».

Για Τουρκία

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας του κ. Σοϊλού χαρακτηρίζεται από απίστευτα μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αναμένω από τον Υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας να ανακαλέσει», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όπως είπε, «ζούμε μια περίοδο που εκδηλώνεται διαρκώς η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας. Θεωρώ ότι η ηγεσία της Τουρκίας θα έπρεπε να έχει βγάλει τα συμπεράσματα της από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, όταν η εργαλοιοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων στον Έβρο δεν μπόρεσε να έχει το παραμικρό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ ενισχυμένη σε στρατιωτικό επίπεδο με νέους εξοπλισμούς. Όσο και αν η Τουρκία δρα αποσταθεροποιητικά, η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή και οι γείτονες μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και αναφέρομαι στην Τουρκική ηγεσία, γιατί δεν πιστεύω ότι ο τουρκικός λαός έχει κάποιο πρόβλημα με τους Έλληνες».
«Οι πάντες γνωρίζουν ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι και ανά πάσα ώρα και στιγμή, πανέτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης