Πολιτική

Ο Μπογδάνος «καρφώνει» Γεραπετρίτη: Ο ίδιος μου είπε να κατέβω στη συγκέντρωση του Κασιδιάρη - Το Μαξίμου διαψεύδει

Ο Μπογδάνος «καρφώνει» Γεραπετρίτη: Ο ίδιος μου είπε να κατέβω στη συγκέντρωση του Κασιδιάρη - Το Μαξίμου διαψεύδει
Για «σύνδεση της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις» έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

(upd) Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης του επέτρεψε να συμμετέχει στη συγκέντρωση του Ηλία Κασιδιάρη στο κέντρο της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2020, κάτι που -όπως ήταν αναμενόμενο- διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου.
«Αυτό είναι που με μπερδεύει περισσότερο από όλα. Διότι στην πλατεία Βικτωρίας έγινε μια συγκέντρωση που διοργάνωσαν κάτοικοι [...] και στην οποία γνωρίζαμε ότι οι πολίτες που τη διοργάνωσαν θα βρεθούν σάντουιτς απέναντι σε αυτό που εγώ θεωρώ "άκρα". Δηλαδή την άκρα Δεξιά και την άκρα Αριστερά. Για τον λόγο αυτό, είχα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας, τον κύριο Γεραπετρίτη. Η συγκέντρωση ήταν στις 6 το απόγευμα. Εγώ 4:30 πήγα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και του είπα "κύριε υπουργέ, πιεζόμαστε στην Αθήνα, οι πολίτες αισθάνονται μόνοι τους απέναντι στα άκρα και απέναντι στις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού, τις οποίες δεν έχουμε περιορίσει. Τι θα κάνουμε; "Κωνσταντίνε, ναι, κατέβα. Πρέπει να υπάρχει εκεί και άνθρωπος της κυβέρνησης"» δήλωσε μιλώντας στο Kontra24.
O ίδιος εμφανίστηκε απορημένος για τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ και σημείωσε: «Αν ήταν για την παρουσία μου στον Γράμμο, θα έπρεπε να είχε διαγραφεί και άλλος βουλευτής. Αν ήταν για την επίθεσή μου στην Αριστερά, αυτά που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα επίσημα επικοινωνιακά κανάλια είναι χειρότερα, είναι οξύτερα».
Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη συγκέντρωση του Ηλία Κασιδιάρη είχε τότε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Στέλιος Πέτσας (κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε) είχε καλύψει τον τότε βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας πως «ένας βουλευτής μπορεί να συμμετέχει σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας αν το επιθυμεί».

Το Μαξίμου διαψεύδει Μπογδάνο

Στον αντίποδα, το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει όσα υποστήριξε ο κ. Μπογδάνος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Δεν ισχύει ότι ο κ. Μπογδάνος δεν είχε πάρει οδηγία από τον κ. Γεραπετρίτη σε διαδήλωση όπου παρευρέθηκαν και στελέχη της Χρυσής Αυγής, όπως λέει ο κ. Μπογδάνος».

Ηλιόπουλος: Αναδεικνύεται ότι υπάρχουν συνδέσεις της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις

Για «σύνδεση της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις» έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος σε χθεσινοβραδινή συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24. «Μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια δυνατή altright, μία σύγχρονη άκρα δεξιά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μείγμα αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού», ανέφερε, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε στην ίδια εκπομπή, ο κ. Μπόγδανος σχετικά με τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση του Ηλία Κασιδιάρη.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η δήλωση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν συνδέσεις της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που βρέθηκαν πλάι-πλάι».
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει τα πάντα για να λεηλατεί την περιουσία του ελληνικού λαού, να σπαταλάει δημόσιο χρήμα και την ίδια στιγμή να καταλύει κάθε εργασιακό δικαίωμα», υποστηρίζοντας ότι «ακριβώς γι' αυτό το λόγο πολύ σύντομα θα ξαναείναι εκεί που πρέπει η ΝΔ, στη θέση της αντιπολίτευσης». Είπε ότι «δεν την ενδιαφέρει αν μπορεί ο κόσμος να πληρώσει τους λογαριασμούς, αλλά μόνο πότε θα κάνουμε εκλογές, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Οικονόμου».
Ο κ. Ηλιόπουλος πρόσθεσε ότι «έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία, όσα υποσχέθηκαν για τους φόρους είναι 3 μήνες σούπερ-μάρκετ και 2 λογαριασμοί ρεύματος για τους πολίτες, και δεν ενδιαφέρονται για τίποτα». Χαρακτήρισε «πρόγραμμα λεηλασίας» την πολιτική της ΝΔ σε όλους τους τομείς, «στους μισθούς, στις συντάξεις, στον ΕΦΚΑ, στη ΔΕΗ», τονίζοντας ότι «ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ παίρνει 360.000 το χρόνο, μισθό έξι φορές πάνω από τον προηγούμενο», ότι η ΔΕΗ το 2019 είχε 7 Γενικές διευθύνσεις και τις έκαναν 15, είχε 27 Διευθυντές τους έκαναν 105 και από 60 βοηθούς διευθυντών πήγαν στους 250. «Λεηλατούν το δημόσιο χρήμα σαν να μην υπάρχει αύριο», υπογράμμισε.
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ σχολίασε πως «αν τους ένοιαζε τόσο πολύ το πώς θα βγουν οι συντάξεις, δεν θα έδιωχναν τους 800 νέους επιστήμονες από τον ΕΦΚΑ που έβγαζαν τις συντάξεις και είχαν μπει με κριτήρια ΑΣΕΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, για να βάλουν τα golden boys με τους μισθούς των 8.000 ευρώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης