Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά ΝΔ σε Γ. Τσίπρα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας

Πυρά ΝΔ σε Γ. Τσίπρα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας
Ο κ.Τσίπρας μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει η ΝΔ
Σχετικά Άρθρα

Πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσίπρα για τις δηλώσεις του στη Βουλή ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός» εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας.
«Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».
Υπενθύμισε έτσι για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία.
Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς.
Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» αναφέρει η ΝΔ.

Τι είπε ο κ. Γ. Τσίπρας

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την αμυντική θωράκιση της χώρας με την απόκτηση των 6 Rafale και των 3 φρεγατών Belharra καθώς και τορπιλών για τα υποβρύχια, ο κ.Τσίπρας είπε πως «το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό που πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας».
«Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός.
Πολύ πρόσφατα απέναντι στις δηλώσεις Cavusoglu αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων παλιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά απάντηση οι δηλώσεις του State Department συνδέθηκαν με την κυριαρχία μας αλλά δεν έκαναν την παραμικρή νύξη για το δικαίωμα στην άμυνα.
Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι δεδομένη, συνεχώς υποβαθμίζεται και αυτό δεν αλλάζει με καμία αγορά ολικού συστήματος» είπε ο κ.Τσίπρας.
Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δηλώσει «παρών» επί της αρχής του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, να καταψηφίσει την σύμβαση για τα Rafale και να ψηφίσει υπέρ των υπόλοιπων συμβάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης