Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Παραδοχή κατάρρευσης της κυβέρνησης η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Παραδοχή κατάρρευσης της κυβέρνησης η συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου
 Ζήτημα ζωής και θανάτου η άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Για παραδοχή κατάρρευσης της κυβέρνησης της ΝΔ κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή τη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
«Είναι θεσμικά αδιανόητο η ίδια κυβέρνηση να προβαίνει σε 2η φορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, και είναι βαθιά προσβλητικό για τη δημοκρατία τα σενάρια για το όριο αυτοδυναμίας στο 34%.
Θα πρέπει να περάσουν όμως από τη μάχη των πρώτων εκλογών με απλή αναλογική.
Η εκτίμησή μας είναι ότι στις επόμενες εκλογές υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια πολιτική ανατροπή» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94,3 FM ο κ.Ηλιόπουλος.

Άμεσα αύξηση του βασικού μισθού

Ο κ.Ηλιόπουλος χαρακτήριζε «ζήτημα ζωής και θανάτου» την άμεση αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ.
«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε σε δύσκολες συνθήκες να πετύχει αύξηση 11% στο βασικό μισθό και κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, που σήμανε αύξηση 27% στον μισθό των κάτω των 25.
Αυτό αποδεικνύει ότι η πρότασή μας είναι απολύτως εφαρμόσιμη.
Η αύξηση του βασικού μισθού αφορά και τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί ο μισθός των εργαζομένων πέφτει στην κατανάλωση.
Το 2019 και η ανεργία μειώθηκε και τα ασφαλιστικά ταμεία ενισχύθηκαν, και η κατανάλωση στηρίχθηκε» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση και στη ΔΕΗ

Όπως είπε, «μέσα στα άμεσα μέτρα για την ακρίβεια που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι και η παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ».
«Δεν γίνεται ούτε να στηρίζουμε τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, ούτε να δημιουργούμε μια βαλκανική αγορά εργασίας, όπως τη φαντάζεται η ΝΔ.
Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται ιδιοκτησιακά το κράτος.
Δεν ενδιαφέρεται για τους νέους που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους, ούτε για τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα.
Γι` αυτό άλλωστε με 3 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη έφεραν 2,5 δις ευρώ περικοπές στις συντάξεις» επισήμανε ο κ.Ηλιόπουλος.

Δεν μας αξίζει αυτή η παρακμή

«Δεν μας αξίζει αυτή η παρακμή, δεν μας αξίζει να είμαστε η χώρα με το χαμηλότερο βασικό μισθό από ό,τι το 2010, να είμαστε διαρκώς στις χειρότερες θέσεις στην τιμή του ρεύματος, να είμαστε από το Νοέμβρη σταθερά δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών.
Δεν μας αξίζει να είμαστε σε μια χώρα όπου ο ακροδεξιός κ. Γεωργιάδης θα βάζει την «Ελληνική Αγωγή» στα σχολεία και που κάθε βδομάδα θα έχουμε μια αδιανόητη έγκριση από την κα Κεραμέως που εισάγει την alt-right λογική στα σχολεία» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης