Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Τελείως ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί του Erdogan για το μεταναστευτικό

Οικονόμου: Τελείως ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί του Erdogan για το μεταναστευτικό
Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού είπε ο κ.Οικονόμου
Σχετικά Άρθρα

Για ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς κάνει λόγο η κυβέρνηση αναφερόμενη στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan με αφορμή τα πυρά του κατά της Ελλάδας για τη στάση της απέναντι στους μετανάστες.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου έκανε λόγο για «τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς».
«Πρόκειται για τελείως ανυπόστατους και ψευδείς χαρακτηρισμούς που εντάσσονται στο σχέδιο της τουρκικής προπαγάνδας» είπε ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για δηλώσεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για απανθρωπιά στο μεταναστευτικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η χώρα μας έχει αποδείξει με διασώσεις ανθρώπων στον Έβρο και το Αιγαίο ότι είναι κράτος δικαίου, ότι σέβεται τον ανθρωπισμό και ασκεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Για δολοφονία Άλκη

Ο κ.Οικονόμου άρχισε την ενημέρωση με αναφορά στη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε, πρόκειται για «ένα γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους», εξέφρασε τη θλίψη της κυβέρνησης και τα συλλυπητήρια στους οικείους του και τόνισε ότι το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει το χρέος μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας στο χώρο του αθλητισμού αλλά και τη στενή παρακολούθηση και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας.

Οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Αναφερόμενος στη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ ο κ.Οικονόμου υποστήριξε πως η κυβέρνηση προχωρά γοργά και αποφασιστικά στην ανάπτυξη του σχεδίου συνολικής ευημερίας που έχει εκπονήσει.
«Το οικονομικό πλεονέκτημα μετατρέπεται σε οριζόντιο κοινωνικό κεκτημένο», τόνισε ο κ.Οικονόμου, ο οποίος στάθηκε στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι των σοβαρών συνεπειών της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα ελάφρυνσης με βάση τα νέα δεδομένα μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά»

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» επισημαίνοντας πως η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της κλιματικής αλλαγής τέμνονται, ενώ έκανε αναλυτική αναφορά όσων προβλέπονται από το πρόγραμμα.
Μίλησε ακόμη για τη μείωση της ανεργίας τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση πορεύεται με γνώμονα το ότι η εργασία είναι βασικό θεμέλιο για την ανθρώπινη προκοπή» και ανέλυσε τα στοιχεία της Eurostat για το ότι η ανεργία στην Ελλάδα μειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε 12,7% από 17,3% που ήταν το καλοκαίρι του 2019 «κι αυτό δεν ήταν τυχαίο».
Υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια και απαρίθμησε μια σειρά από λόγους που οδήγησαν στην ενίσχυση της εργασίας ακόμη και μέσα σε συνθήκες πανδημίας με ειδική αναφορά στην προσέλκυση επενδύσεων.

Εμβολιασμένο το 74%

«Ξεπεράσαμε τα 19.460.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 7.770.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74% στον γενικό πληθυσμό και 83,8% στον ενήλικο πληθυσμό», είπε ο κ.Οικονόμου, αναφερόμενος στην πορεία των εμβολιασμών.
Μίλησε επίσης για τις νέες εμβολιαστικές γραμμές που ανοίγουν και υπενθύμισε ότι από τις 7 Φεβρουαρίου θα πάψουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά όσων δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση κι έχουν περάσει επτά μήνες μετά την ολοκλήρωση των δύο δόσεων του εμβολιασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης