Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κλιμακώνει την ένταση ο Erdogan - Κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών: Πέθαναν από το κρύο

Κλιμακώνει την ένταση ο Erdogan - Κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών: Πέθαναν από το κρύο
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στους μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στην τουρκική όχθη του Έβρου, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι τους έστειλε στον θάνατο
Σχετικά Άρθρα

(upd) Ξαφνικό ενδιαφέρον για τους μετανάστες και την πολιτική που ασκεί η Ελλάδα δείχνει ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει εκμεταλλευτεί πολλάκις αυτούς τους ανθρώπους για να εκβιάσει αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, νωπές είναι οι μνήμες για τα επεισόδια στον Έβρο το 2020, όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες μεταναστών προκειμένου να περάσουν τα ελληνικά σύνορα με τη βοήθεια των τουρκικών αρχών.
Παρ' όλα αυτά, λοιπόν, η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών, ενώ κλιμακώνοντας την επίθεση της κατηγορεί τις ελληνικές Αρχές ότι τους στέλνουν στον θάνατο.
«Καταρχήν, το να βλέπεις 12 ανθρώπους να πεθαίνουν από παγωνιά δεν είναι κάτι που μπορεί να το χωνέψεις εύκολα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που βιώνουμε αυτή την εθιμική στάση της Ελλάδας. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι άνθρωποι, των οποίων τρύπησαν τις βάρκες, και καταδικάστηκαν στο θάνατο» είπε ο Erdogan σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο της Άγκυρας πριν αναχωρήσει για την Ουκρανία.
«Η βύθιση αυτών των φουσκωτών και η καταδίκη των ανθρώπων στον θάνατο είναι πολύ σημαντικά και δείχνουν ποια είναι η στάση της Ελλάδας απέναντι στους ανθρώπους. Δυστυχώς, αυτός είναι ο δείκτης του ελληνικού πολιτισμού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμενε πάντα σιωπηλή σε αυτό το θέμα, όπως κι ο κόσμος το ίδιο. Δεν νομίζω ότι είναι πιθανό να αλλάξουν τις συνήθειές τους» συμπλήρωσε.
Στο μεταξύ, σήμερα (3/2/2022) οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν και άλλους μετανάστες νεκρούς στον Έβρο, κατηγορώντας ξανά την Ελλάδα ότι τους απώθησε προς την Τουρκία και πέθαναν από κρυοπαγήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατών στην Αδριανούπολη.
Στον αντίποδα, πάντως, η Ελλάδα απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να κάνει λόγο για «τελείως ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς».

Daily Sabah: Στους 19 ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών που απωθήθηκαν από την Ελλάδα πέθαναν από το κρύο

Τους ισχυρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης μεταφέρει και η Daily Sabah επισημαίνοντας ότι «ο αριθμός των μεταναστών που πάγωσαν μέχρι θανάτου αφού επαναπροωθήθηκαν από την Ελλάδα προς τα τουρκικά σύνορα αυξήθηκε σε 19 την Πέμπτη».
Σε νέα ανακοίνωση της, η περιφέρεια της Αδριανούπολης αναφέρεται ότι οι τουρκικές αρχές ανακάλυψαν επιπλέον νεκρούς μετανάστες έπειτα από σχετικές έρευνες στο χωριό Paşakoy της περιοχής Ipsala, λιγότερο από 10 χιλιόμετρα (6,2 μίλια) από τα ελληνικά σύνορα.
Κατά τις δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, o Erdogan επέκρινε την Frontex ότι συνεργάζεται με την Ελλάδα και κλείνει τα μάτια της στους θανάτους μεταναστών.
«Η Frontex είναι ένας άχρηστος οργανισμός της ΕΕ που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα, που αφήνει τους μετανάστες να πεθαίνουν στη θάλασσα, στα σύνορα» είπε χαρακτηριστικά ο Erdogan.
DS_2.JPG
Οικονόμου: Τελείως ανυπόστατοι και ψευδείς οι ισχυρισμοί Erdogan

«Τελείως ανυπόστατους και ψευδείς», αποκάλεσε τους ισχυρισμούς Erdogan για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.
«Η Τουρκία έχει τεράστιες ευθύνες για την εργαλειοποίηση του προσφυγικού», είπε, σημειώνοντας ότι «έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι η χώρα μας είναι κράτος δικαίου και πάντα συνδράμει στην διάσωση ζωών».
Πρόσθεσε εμφατικά ότι «η προπαγάνδα και οι ψευδείς ισχυρισμοί δεν θα κρύψουν την επιδίωξη της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης