Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Μία μομφή χωρίς μορφή - Παράταση προθεσμιών με ευνοϊκές ρυθμίσεις

Οικονόμου: Μία μομφή χωρίς μορφή - Παράταση προθεσμιών με ευνοϊκές ρυθμίσεις

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι καταγράφεται τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, αλλά η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει

Σχετικά Άρθρα
«Κίνηση χωρίς ουσία και αντίκρισμα, μία μομφή χωρίς μορφή» αλλά και «πυροτέχνημα με στόχο να αμυνθεί έναντι του εσωκομματικού και του εξωκομματικού ανταγωνισμού», που απειλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την πρωτοβουλία για την κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Την ίδια ώρα, ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία την απόφαση του κολοσσού, όπως είπε, χαρακτηριστικά, της JP Morgan να επιλέξει την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, ενώ υπογράμμισε τη δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου της αμερικανικής τράπεζας για τον καταρτισμό και άλλων σημαντικών επενδυτικών σχεδίων στην χώρα μας.
Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι καταγράφεται τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει, εξ ου και επανέλαβε πως όσοι πολίτες δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να εμβολιαστούν εκθέτουν εαυτούς σε ανυπολόγιστο κίνδυνο επιβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση σταθερά προσανατολίζεται στην ενίσχυση των εμβολιασμών, τόσο σε ό,τι αφορά στην α' δόση, όσο και σε ό,τι αφορά στην αναμνηστική.
Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια στις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την στήριξη των πολιτών και τις παρατάσεις στις ρυθμίσεις.

Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση, έδωσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες τη δυνατότητα να κατανοήσουν το βαθύ ρήγμα που τέμνει το πολιτικό φάσμα στον τόπο μας» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των Πολιτικών Συντακτών. «Αποδείχθηκε και χθες -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα ακόμα πυροτέχνημα προκειμένου να αμυνθεί στον εσωκομματικό αναβρασμό και στον εξωκομματικό ανταγωνισμό που τον πολιορκούν, προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στη συνεχή φθίνουσα πορεία που καταγράφουν τα εκλογικά του ποσοστά. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κίνηση χωρίς ουσία. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια κίνηση απελπισίας χωρίς αντίκρισμα. Μία μομφή χωρίς μορφή» είπε ο κ. Οικονόμου.
Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στην τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι: «Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν αφενός την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης από ένα ανερμάτιστο, παρωχημένο και επιδερμικό λόγο και αφετέρου την προσήλωση της Κυβέρνησης στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο. Στα ζητούμενα της κοινωνίας και της νέας γενιάς.

Η επένδυση της JP Morgan

Ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας δίνουν την ίδια στιγμή μεγάλοι οικονομικοί κολοσσοί. Μετά την Microsoft, την Amazon, τη Google, τη Pfizer, τη Cisco, επιλέγει τώρα τη χώρα μας ως επενδυτικό προορισμό και η JP Morgan. Αγόρασε -όπως ξέρερτε- το 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet και καταρτίζει -όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλός της στον πρωθυπουργό- σημαντικά επενδυτικά σχέδια για τη χώρα μας. Αποδεικνύεται έτσι ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον κέντρο για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Κέντρο μιας αγοράς εκατοντάδων εκατομμυρίων. Κι αυτό δεν γίνεται τυχαία. Γίνεται γιατί, η Κυβέρνηση έχει προωθήσει -και συνεχίζει να προωθεί- ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την ελκυστικότητα της χώρας και αναβαθμίζουν το επενδυτικό μας περιβάλλον. Αλλά και διότι διαθέτει αξιόπιστη Κυβέρνηση, διαθέτει σταθερότητα, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποπνέει σοβαρότητα και εμπνέει εμπιστοσύνη».

Παράταση προθεσμιών με ευνοϊκές ρυθμίσεις

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στη συνέχεια στις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την στήριξη των πολιτών. «Η Κυβέρνηση, έχοντας πλήρη αντίληψη των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρο τον κόσμο και αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη χώρα μας, προχωρά σε νέες παρεμβάσεις για την περαιτέρω διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών» είπε και όπως εξήγησε πρόκειται για:

  • Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους πολίτες για συμμετοχή στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Εξοικονομώ 2021», δίνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, νέα παράταση, κατά 15 ημέρες, στη διαδικασία υποβολής σχετικών αιτήσεων και έτσι η καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται στις 15 Φεβρουαρίου 2022.
  • Δίνεται -μέσω νομοθετικής πρωτοβουλίας- η δυνατότητα στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις γονικής παροχής, δωρεάς και μεταβίβασης ακινήτων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, να συντάξουν τα σχετικά συμβολαιογραφικά έγγραφα μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 και να προχωρήσουν με βάση τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
  • Παρατείνεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία των ενοποιημένων ΚΑΔ που μπορούν να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών που προβλέπει την τμηματική καταβολή έως και 72 μηνιαίων δόσεων, τόσο για την ΑΑΔΕ όσο και για τον ΕΦΚΑ.
  • Δίνεται δίμηνη παράταση έως και τις 31 Μαρτίου 2022 στη δυνατότητα ολοκλήρωσης των μεταβιβάσεων ακινήτων μέσω της βεβαίωσης μηχανικού χωρίς την υποχρέωση σύνταξης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου.
  • Παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης